Еволюцията на съвременните дамски спортни екипи

Спорт и Хобита

Класическите дамски спортни екипи представляват удобни спортни дрехи, с които както става ясно и от името им, се спортува. Дали ще е професионален спорт, или просто тренировка във фитнеса, на практика това е основното приложение на анцуга.

Не и днес. Истината е, че съвременните дамски спортни екипи претърпяха огромен революционен шок. Ако преди бе невъзможно да излезем с такива дрехи дори на пазар (в случай че дамата не си позволява компромиси с външния си вид), сега няма нищо нередно в подобен аутфит.

Точно напротив. Ставаме свидетели на истински бум в носенето на дамски спортни екипи. Дали от пандемията, която ни направи домошари – всички до един – или защото все по-често започваме да търсим фактора удобство пред одобрението на околните, анцугът се превърна в любима дреха. Той дори е на път да се превърна е универсална дреха.

Нещо повече – в последните години виждаме дори самите дизайнери да не гледат с чак толкова лошо око на съвременните дамски екипи. Напротив – те ги въвличат в интересни комбинации. Не си ли спомняте как популярна модна къща съчета вечерна рокля с горнище от класически спортен екип? Е, тази тенденция продължава и то на много повсеместно ниво.

Трябва да добавим към тези разсъждения и идеята за стоенето вкъщи. Напоследък, то приема доста голяма част от нашето ежедневие. А домашното облекло не следва да включва само пижама, нали така? Е, дамите решиха да превърнат своите дамски спортни екипи в новата си офис униформа. От една страна, тази идея е достъпна като цена, а от друга – по-удобна, отколкото можете да си представите!

Означава ли всичко това, че интересът към модерните дамски спортни екипи ще се задълбочава! О, по всяка вероятност. И доказателство за това е многообразието на съвременните нови линии от модели и дизайни. Ако в миналото големите марки изкарваха по максимум 2-3 нови модела на сезон, днес нещата са в много по-големи мащаби. На практика, лидерите в сферата на спортното облекло буквално се надпреварват кой ще предложи повече дизайни за предстоящия сезон.

Всички си пожелаваме да седим по-малко у дома по анцуг тази зима, но дори желанието ни да се сбъдне, сме сигурни в едно. Дамски спортни екипи ни трябват, за да спортуваме, за да се чувстваме удобно, докато сме у дома, почивайки след работа, а също така и да прекарваме време с децата, навън сред природата и изобщо да имаме онези небрежни минути само за себе си, през които да не мислим за подробности как точно изглеждаме!

Източник: Lotus Sport