уред на твърдо гориво

На какво се дължи повишения интерес към котлите на твърдо гориво

Полезни Публикации

Отопляването на твърдо гориво не е новост. Това, което се променя по някакъв начин са само уредите, с чиято помощ се осъществява отоплителния процес. Изключително успешен и удобен метод да осигурявате на топлина и уют в големи пространства се постига с котли на твърдо гориво – https://www.balkanenergy.bg. Не случайно ще акцентираме на котлите, тъй като през последните години те доказаха своята висока ефективност, икономичен режим на работа и оптимален коефициент на полезно действие. Стратегията, която се счита за приемлива в случая се дължи на факта, че уреда работи напълно адекватно както за площи от стотина квадрата така и за такива, които са до 350 кв.м. А това показва, че смисъл от използването им има, тъй като на практика едно и също количество твърдо горива гарантира максимум топлинна мощност.

Котли на твърдо гориво – основни характеристики

За да се изясни ролята на котлите на дърва и въглища накратко ще акцентираме върху техните основни характеристики. Целта е онези от вас, които имат колебания относно подбора на качествени и сигурни идеи за отопление на дома си да изберат най-добрата алтернатива.

котел

Много хора не правят разлика между печка и котел. Реално котела е до три пъти по-мощен уред, който може да гарантира максимум удобства през зимата без това да повлияе на чистотата и комфорта у дома. Ефективността от използване на котела се дължи на:

 • Осигуряване на цялостно отопление посредством циркулационна помпа, която разпространява затоплената вода в системата;
 • Уреда е съвместим както с налични така и с новоизграждащи се инсталации за парно или водно подово отопление;
 • Изолиран е и е монтиран на място, от което не се разпространяват прах и замърсявания в основните помещения на имота;
 • Гъвкаво решение, което може да бъде позиционирано в коридор, мазе, стълбищни клетки, балкон;
 • Надеждни и бизопасни решения, които ще служат на домакинството години наред.

Всичко това се гарантира от факта, че котлите на твърдо гориво са подобрена версия на отоплителните уреди на дърва и въглища, които са изработени от висококачествени материали.

Отопление на най-изгодна цена

Ако една печка или камина използва десет кубика дърва за сезон за да отопли 20 квадрата стая то със същото количество котела ще гарантира комфорт и топлина за площ до 350 км.м. Невероятната ефективност на продуктите се базира на това, че най-новите модели са произведени съобразно стандартите за екодизайн, което означава, че успяват да оптимизират горивния процес така, че да спестят 20 % от разходваното гориво, а освен това да намалят освобождаването на вредни емисии от въглероден двуокис с минимум 20 %.

Това нарежда този тип отоплителни решения сред възможно най:

 • Икономичните;
 • Високоефективните;
 • Адаптивните към характеристиките на имота, който ще отопляват;
 • Функционалните, заради това, че освен за топлината ще се погрижат и за осигуряването на гореща вода за битовите нужди на домакинството.

Разходите спрямо други предходни отоплителни сезони със сигурност ще бъдат много по-ниски. Минимума от икономии, които ще реализирате с използването на котел са 20 %, а това определено е повод да инвестирате в такъв надежден и с дълъг експлоатационен срок уред.

Марки, които успяват да спечелят клиентското доверие

Много са показателите, които бихте взели под внимание, когато настъпи момента, в който да инвестирате в отоплителен уред с подобрения. На първо място съвета на специалистите е да се фокусирате върху бранд и производител, които имат висок рейтинг и стабилна репутация и то не само на нашия пазар, но и в световен мащаб.

А такива, повярвайте не са малко. Освен наши български производители към предпочитаните марки се нареждат и такива от Италия, Македония, Гърция и други. Добре познатите имена са:

 • MAT;
 • CENTROMETAL;
 • THERMOSTAHL;
 • PRITY и много други.

Доверете се на опита и си осигурете приятна обстановка, чистота и комфорт през зимата в целия имот.