Двоен димоотвод

Кои са причините да изберете изолирани коминни тела за димоотводната инсталация?

Полезни Публикации

Не е изненадващо, че имотите, които се характеризират с по-големи размери се отопляват с инсталации, при които уредите използват пелети, дърва, газ или друг тип алтернативно гориво. Това от своя страна изисква правилна организация и детайлен подбор на елементи, които да подпомогнат правилната експлоатация на инсталацията. За да се осигури топлина, уют и чистота в дома е от особено значение да се акцентира на някои съществени принципи при определяне на типа на димоотводните компоненти. Тяхната роля е изключително важна и точно затова днес ще обърнем внимание на изолирани коминни тела, които ще подобрят ефективността на използване на съоръжението както и ще подобрят качеството на живот и обитаване на имота през зимата.

С какво са по-различни от обикновените?

За много потребители идеята за покупка на изолирани коминни тела не е оправдана. Да, става въпрос за цени, които са почти три пъти по-високи от тези за универсалните кюнци. Но предвид отличните свойства и качества на изолираните е важно да споменем, че става дума за такива продукти, които безспорно се характеризират с невероятен потенциал и експлоатационен срок.

Това, по което изолираните коминни тела осезаемо се различават от други алтернативни видове кюнци се отнасят най-вече до:

  • Значително подобряване ефективността от отоплителната инсталация;
  • Усвояване на топлинната енергия и намаляването на топлозагубите;
  • Максимален срок на използване;
  • Намаляване на образуването на конденз във вътрешността на кюнците, което изключва и потребността от честото почистване;
  • Значително по-качествени и устойчиви на натоварване, независимо от това какъв тип гориво се използва за отопляването на имота;
  • Рентабилна инвестиция.

Определено перспективите, които стоят пред потребителите не са малко. Съществено отношение към самия уред и неговия потенциал имат изолираните коминни тела. Те подобряват значително неговата работа и осигуряват перфектни условия за живот.

Материали, размери, форми

димоотвод

Концепцията при изработката на различни видове изолирани коминни тела се отнася до това да се подходи максимално отговорно. Затова е решаващо, когато сте поставени пред взимане на решение да създадете изключително ефектна атмосфера и да се погрижите за правилната работа на уреда, който ще използвате за отопляване на имота си.

Съществени при покупката на изолирани коминни тела са следните принципи:

  • Материал, който да бъде устойчив на много високи температури, киселинност и химични реакции;
  • Размери, които лесно да могат да изградят път за отвеждането на газовете в атмосфера съобразно местоположението на уреда и извода за комина;
  • Форма, позволяваща гъвкавост и ефективност при изграждане на димоотводната система.

Разбира се, че това са принципи, които ще приложите съобразно индивидуалните си потребности и особености на пространството. Основанията, които ще приложите са напълно фокусирани върху постигането на отлични резултати както и перспективност за създаване на неповторим уют и комфорт през зимата.

Продуктите от категорията изолирани коминни тела отговарят на най-високи стандарти за качество, тъй като са изработени от неръждаема стомана инокс AISI 304. Те отговарят на Европейските и Международни критерии за оптимално безопасно и ефективно отвеждане на димните газове в атмосферата. Гарантирано ефективни са по отношение на това, че са приложими при използване на уреди, които използват различни видове горива.

Кое ги прави задължителни?

Независимо от това дали ще заложите на стандартни едностенни, които са по евтини или на изолирани коминни тела то е ясно, че става въпрос за такива продукти, които са задължителни при използване на отоплителни уреди или системи, при които основния отопляем ресурс са дървата, пелетите, газта, нафтата и други.

Със сигурност перспективите, които стоят пред вас са много, но е въпрос на лична отговорност към създаването на уют и комфорт в дома да си осигурите идеалната атмосфера, чист и комфортно отоплен дом. Затова е решаващо за инвестирате в задължителните димоотводни елементи, които да гарантират дълъг експлоатационен срок и отлични условия за живот през студените месеци.