умни крушки

Защо да монтираме смарт осветление в жилището си

Полезни Публикации

С течение на времето трябва да заменим всички крушки в жилището си с енергоспестяващи. Модата на тези с нажежаема жичка отдавна отмина. Днес жилищата ни са оборудвани с умни системи, чрез които контролираме абсолютно всичко и най-вече иновативното смарт осветление. Старият вид лампи могат да бъдат или включени или изключени. За разлика от тях съвременните, които имат връзка с WiFi и дават възможност да контролираме повече функции. Лесно ще управляваме смарт осветлението, стига да имаме достъп до интернет. Ще изберем качествени продукти, ако разгледаме каталога на Smartdirect.bg. Търговецът се е постарал да селектира най-добрите модели от доказани производители.

Как е изградено смарт осветлението

Преди да пристъпим към покупката на нещо толкова модерно и функционално, е добре да сме запознати с неговите възможности и начин на работа. Светлината вече може да бъде управлявана дистанционно, дори чрез гласови команди. Можем да включваме и изключваме, да контролираме интензитета, да избираме цвета на светене. Автоматизацията на дома като цяло започва от смарт осветлението:

смарт осветление

  • умни превключватели – заменяме класическия модел със съвременен, който може да ни даде възможност да удължим живота на крушките и да контролираме интелигентно светлината;
  • Wifi крушки – на външен вид те изглеждат почти като старите, с тази съществена разлика, че са енергоспестяващи и животът им на експлоатация е дълъг. Могат да бъдат управлявани дистанционно, като това включва не само силата на светене, но и включването им в точния момент;
  • LED ленти – могат безпроблемно да бъдат монтирани навсякъде където желаем. Могат да се настроят спрямо нашите очаквания за интензитет на светлината в зависимост от зоната, където са ни необходими. LED лентите намират и широко приложение в кухненската зона, където имаме нужда от повече лампи.

От Smartdirect.bg ви напомнят, когато поръчвате нещо подобно, внимателно да четете характеристиките. Прецените кой ще се занимава с монтажа на новото смарт осветление.

Какви са допълнителните възможности на умните светлини

Ползите от това да направим жилището си интелигентно са наистина много. Смарт осветлението ни позволява да имитираме присъствие, когато сме на почивка или някъде другаде. Лампите могат да се включват в зададен от нас час. Ако инсталираме датчици за движение, имаме възможност изобщо да не мислим за светлината в стаята. Тя ще се включва всеки път щом влезе и ще се изключва когато излезем.

Смарт осветлението може да бъде контролирано чрез гласови команди, а също така и да бъде приглушено щом се включи телевизорът. Удобствата и комфортът, които създава тази технология са наистина много и си заслужава да се възползваме пълноценно.