Черна баня – пространство с превъзходен лукс!

Обзавеждане и Интериор

Светла черна баня

Черният цвят придава на помещението строгост и благородство. Черната баня от тавана до пода със сигурност ще изглежда много впечатляващо, но само ако е достатъчно просторна. Ако тя е със скромна квадратура, но не желаете да се откажете от черното, по-добре е да го използвате в комбинация с други цветове.

Черният цвят перфектно се съчетава с цялата цветна палитра и това е неговото голямо предимство.

Комбинацията от черно и бяло в банята

Използвайки като основа черния цвят в декора на банята, можете да съчетаете с него всеки друг цвят. Черният цвят перфектно подчертава ярките, наситени цветове и затова ще изглежда невероятно в комбинация с пурпурно или светъл тюркоаз. С помощта на комбинации от черно със светли цветове, можете визуално да промените размера на стаята.

Както бе споменато по-горе, черният цвят трябва да се използва внимателно при проектирането на малки помещения.

Ако една малка стая е боядисана в черни тонове от пода до тавана, тя ще изглежда още по-малко и освен това ще се създаде чувство на „дискомфорт“.

Мрачна черна баня

Но дори и ако банята ви е огромна, черното все още се нуждае от специално надграждане. Известно е, че черният цвят абсорбира светлината, така че наличието на отразяващи интериорни елементи ще бъде предпоставка за декориране на черната баня. Тя може да бъде под формата на огледала, хромирани водопроводни елементи, стъклени и кристални лампи.

Друг недостатък на черната баня е фактът, че петната от сапун ще бъдат напълно видими върху черните плочка и водопроводни обекти. Но това е лесно поправим недостатък, просто трябва да се запасите със специални почистващи препарати.

Как да се измъкнем от прекомерния мрак?

Неправилната дозировка с други цветове, може да направи черната баня твърде тъмна и мрачна. Това може да се стане по два начина:

Първият начин е да се разреди основния цвят с други цветове. Използвайки плочки с различен цвят, можете да разделите помещението на зони или да създадете красиви модели на пода или по стените.

Зониране в банята в черно

Ако не искате да комбинирате черните плочки, с които и да е други, можете да използвате цветни аксесоари, за да разсеете тъмнината, която цари във вашата баня, и да добавите светлина и топлина към нея. Не се страхувайте да експериментирате! Черният цвят има отлични възможности и се вписва в различни цветови комбинации.

Вторият начин е да добавите светлина към стаята. В идеалния случай ще има прозорец в банята, но за съжаление това е рядкост в нашите бани. Подобен ефект може да създадете и с голямо огледало или добре обмислена осветителна система.

Източник: Магазин за баня – vsichko-za-baniata.com