покрив

Защо да изберете професионлен монтаж на битумни керемиди?

Полезни Публикации

В съвременното строителство се предлагат различни технологии за изграждане на покриви. Предвид важността на този важен компонент от сградите е решаващо да се обърне внимание на типа материали, които ще бъдат поставени като средство за изолиране на имота от различни климатични промени. За разлика от стандартните керемиди, които се изработват от керамика и се характеризират с високо си тегло то съвременните решения като битумни и метални са предпочитани предвид факта, че са относително леки и не натоварват конструктивно сградата. Съобразно типа на покрива експерти препоръчват поставяне на битумни керемиди или на метални, но по-универсалното решение, което е приложими както при скатни така и плоски покриви са тези от битум, което ги прави най-предпочитани.

Най-важното за битумните керемиди

Всяка сграда се нуждае от сигурен, надежден, красив и разбира се топъл покрив, гарантиращ перфектна изолация от студ, влага и високи температури. За да е идеален не просто се нуждаете от здрави и с дълъг експлоатационен срок керемиди, а от правилните, които съчетават в себе си стил и устойчивост. Основните приоритети на битумните керемиди е в това, че са изделия с широк спектър на приложение и притежават огромен потенциал да служат във времето без да губят своите качествени характеристики.

Основните предимства, които заслужават внимание са:

  • Подходящи са за поставяне и монтаж върху покриви с различна форма и структура;
  • Могат да бъдат оцветени в различни тонове, благодарение на външния минерален слой, така наречената посипка;
  • Основния слой е полимерен и изключително здрав, гъвкав и издържащ на екстремностите на климатичните промени;
  • Устойчиви са на всякакви механични повреди;
  • Имат много добра защитна роля срещу влага.

Наред с изложеното друг ключов фактор е способността на материала да звукоизолира. А цената е още по-стимулираща за да вземете решение относно избора на такъв вид покривни конструкции.

До колко решаващ е монтажа?

битумни керемиди

Като всяка друга ремонтна дейност и поставянето на битумни керемиди изисква да се проведат действия от професионален екип. Само така ще можете да извлечете максимума от качества, които тези покривни материали притежават. А това се постига посредством наемане на екип, който:

  • Разполага с опит;
  • Има способността да извършва такива ремонтни и монтажни дейности;
  • Разполага с нужния набор от инструменти за поставяне на битумни керемиди;
  • Гарантира качествено изпълнение;
  • Спазва технологията за инсталация съобразно ръководството и препоръките на производителя.

Заложете на сигурното покривно решение и се доверете за изпълнение на опитния екип на Нова Билд за да се наслаждавате на прохладни летни месеци и топла зима.