кухненско обзавеждане

В сърцето на дома – кухненската зона

Обзавеждане и Интериор

Всеки си има любимо място у дома. За едни това е дивана в хола, а за други кухнята. Знаете ли защо наричат кухненската зона „сърцето на дома“? Вярно е, че днес максимата „Ям за да съществувам, а не съществувам за да ям“ е сред водещите, които провокират да водим по-пълноценен начин на живот. Храната е необходимост и нейното приготвяне трябва да бъде част от едно приятно, а не задължително и натрапващо се действие. Затова е решаващо да погледнем с други очи на кухнята като зона за готвене, а именно тя да бъде като част от нашите арт занимания, които правим с удоволствие. В следващите редове ще наумите как да превърнете вашата кухня в кътче, изпълнено с артистичност, желание да създавате красиви и вкусни ястия и то без да се налага да инвестирате кой знае какви средства.

Обзавеждане за кухни – от къде да тръгнем

кухни

За да стартираме обособяването на новата си кухня е важно да си направим план за действие. Без да се планират нещата рискуваме да попаднем в накъсана и хаотична идея, чието осъществяване няма да даде положителни резултати. Ето в това е причината да проявим достатъчно отговорност и да се заеме със съставянето на план за действие, с който по-лесно ще успеем да организираме процеса на предстоящия ремонт. Ето ги и основните стъпки, които ще ни помогнат да се съсредоточим върху кухни и кухненско обзавеждане, които са идентични с нашето виждане за интериорен комфорт и удобство:

 • Отделно кухненско помещение или бокс? За да започнете отнякъде е важно да се има предвид факта дали кухнята е част от всекидневна или е помещение, което е отделено от останалите в жилището. Така ще се проектира съответното обзавеждане, което напълно да отговори на потенциала за аранжиране на мебелите и тяхното ефективно експлоатиране;
 • Размер на кухненското обзавеждане. То е следствие от първата точка от нашия план. Ако разполагаме с отделна зона то можем да се развихрим, но при положение, че кухнята е част от дневната в жилището то ще се наложи да се вместим в зоната ,която е предназначена за това;
 • Форма. Препоръчително е да се следва тенденцията за триъгълно разположение на мебелировката. Доказано е, че поставени в тази форма кухненските мебели са изключително практични  и функционални, което дава възможност за спестяване на излишни действия и време;
 • Модел кухненско обзавеждане. Пазара има с какво да ни изненада и факта, че има толкова много видове мебели за кухни като готови, по поръчка, от модули и т.нат. ни дават повод да помислим и за това кои от тях биха се адаптирали към нашето пространство.

Адаптиране на обзавеждането в кухненската зона

Заговорим ли за адаптивни мебели то няма как да не акцентираме на онези, които са изключително добре и бързо приспособяващи се към всеки вид пространство. А както и за останалите зони в дома безспорен лидер в адаптирането се оказват модулните системи. За това не е случайно, че когато се търси перфектното приспособяване и организиране на всеки сантиметър от кухненската зона на помощ идват модулни кухни – mebelilenistyle.com. ЛениСтил е българския производител, който се справя отлично със структурирането и дизайнерското изпълнение на модулните системи за кухненско обзавеждане. Разбира се, в основата на подбора на такъв тип мебелиране са негоите предимства, които са безспорни и наистина ни отвеждат в зона, която ни вдъхновява, разкрива нашата креативност и въображение. Предимствата на модулните кухни се крие не само в това, че са много добре внедряващи се в дадено пространство. Интересът към тях е оправдан и от гледна точка на :

модулна кухня
 • Функционалност;
 • Естетика;
 • Безкомпромисност;
 • Качество;
 • Разумна цена.

Ако искате евтина кухня, но не желаете да правите компромиси по отношение на нейната експлоатация и дълголетие то ето, че решение можете да откриете в каталога от модулни кухни на mebelilenistyle.com.

В желанието си да структурираме един завършен и уютен дом с кухня, в която да разкрием потенциала си на кулинари и шеф готвачи наистина не е без значение как ще оформим обзавеждането и интериора така, че наистина да изпитаме пълна удовлетвореност при извършване на основните си задължения тук.

Кухня с трапезария – основни акценти

Ако си мислите, че е трудно да аранжирате кухненските модули по начин, който да е удобен то помислете как ще постъпите, ако тази зона дели пространство и с трапезния кът. Точно заради това, че е логично да се оформят кътове, които да си „партнират“ в интериорно отношение е знак, че нашите ангажименти по отношение на комфорт, естетика и удобство изискват повече внимание.

Момента на истина идва с избора на трапезната маса и столовете, които ще бъдат поставени около нея. Ще кажете, че това е просто маса, но не е съвсем така. Масата играе главната роля за това да се насладим на храната и да оценим труда, който е вложен при нейното приготвяне. Ето защо при избор на трапезната маса не са без значение нейната:

 • Форма;
 • Размери;
 • Материал;
 • Стабилност;
 • Функции.
трапезна маса

Акцентираме към тези детайли не случайно, защото в крайна сметка става въпрос не само за чистия физически комфорт, но и за това да има синхрон и пълна идилия при интериорното оформление. Затова, ако сте почитатели на естествените класически материали то трапезна маса от масив би била едно невероятно практично и естетично решение.  Масивните маси си имат своите предимства и се дължат на факта, че самия материал определено има с какво да ни изненада. Характерно за естествената дървесина е, че не просто излъчва уникално присъствие, но и наистина внася в обстановката една индивидуалност, аромат на уют и спокойствие. Много от клиентите подценяват масите от масив заради това, че са по-скъпи, но пропускат удоволствието, което те могат да им предоставят. Ето сравнението с други материали трапези маси:

Материал Предимства Цени
Масив Естетика;Стабилност;Износоустойчивост;Дълголетие. От 300 лв. в зависимост от формата и размера
ПДЧ Евтини;Естетични;Адаптивни;Многообразни като цвят, размери и форми. От 99 лв. в зависимост от цвят, форма, размер.
МДФ Евтини;Естетични;Адаптивни;Многообразни като цвят, размери и форми. От 150 лв. в зависимост от модела.
Стъклен плот Среден ценови клас;Естетични;Лесни за почистване. От 189 лв. в зависимост от материала за основата, размер и форма.