камера за кола

Видеорегистраторите – защо ги наричат „втори чифт очи“ за водачите

Автомобили и Ремонт

Наричат видеорегистраторите допълнителния чифт очи, които имате на пътя. Особеното при човешкото зрение е това, че действително дори внимателните и следящите всичко, което се случва на пътя водачи не винаги успяват да уловят важни моменти, които биха били опасни за тяхната сигурност и безопасност. Именно в такива моменти е желателно да имате устройство, което да показва грешките ви и да така да се опитате следващия път при сядането зад волана да ги сведете до минимум. Наблюдението по време на движение е въпрос на лична отговорност, така че точно тава е причината днес да ви разкажем малко повече за ролята на видорегистраторите и нуждата, която имате от тях в превозното си средство.

Удобство и сигурност

Качественото наблюдение и заснемане на неща, които не виждате е сред основните възможности, които предоставя един видеорегистратор. Когато сте на почивка и не искате да пропускате нищо от пътуването си то ето, че имате невероятния шанс да си гарантирате, че дори на пътното платно и всякакви места, покрай които минавате ще се превърнат в част от вашите спомени. Значими и не чак толкова важни неща заснемат тези миниатюрни устройства като идеята е след време да можем да прегледаме записа на спокойствие.

видеорегистратор

Те са не само удобство, но и могат да гарантират вашата сигурност. Все по-често водачите избират такива видеорегистратори, които да поставят в автомобила си с оглед на документирането на произшествия и инциденти на пътя. Дори да не сте участник в инцидента то наистина е от значение ако заснетото може да даде на органите яснота за извършителя и причинителя на този неприятен акт.

Практиката да се заснема пътуването ви с телефон е неоправдано и съществува риск от разсейване. Точно тук съвета на специалистите е да оставите това на видеорегистратора, с чиято помощ:

  • Сте винаги готови за записване на видео;
  • Можете да правите снимки докато шофирате;
  • Можете да изберете максимален размер карта памет, с която да имате възможност да съхранявате записите дълго време;
  • Записвате освен видео и звук;
  • Можете да ползвате видеорегистратора не само през деня, но и по време на нощно пътуване.

Многообразните са възможностите, които предлагат тези умни мини джаджи. Те се инсталират изключително лесно в купето на автомобила и предлагат с комбинирано захранване – от автомобила или батерия. Добри и практични решения, които са устойчиви на ниски и високи температури, на удар и т.нат, което ги прави наистина ефективни за заснемане при всякакви обстоятелства. А имате и още едни чифт очи, на които нищо няма да им убегне.