Топ 5 подходящи цветове за всекидневната, които придават красота на вашия дом

Обзавеждане и Интериор

Всекидневната това е мястото където всички се събираме, храним се, смеем се или си почиваме. Тя безспорно е фокусна точка във всеки дом и трябва да бъде комфортна, уютна и елегантна, с приятна и спокойна атмосфера. За това едва ли ще бъде изненадващо, че цветовете във всекидневната оказват огромни влияние върху цялостното настроение на вашия дом. В зависимост от вашите предпочитания за пространството и избора на цветове можете да създадете приятна и успокояваща атмосфера или пък по-свежа и дори купонджийска. За да ви помогнем в избора на подходящия нюанс, заедно с дизайнера на Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили за вас топ 5 на най-подходящите цветове за интериорния дизайн на всекидневната. 

Зелен

Това е цветът на хармонията и обновлението. Той отразява нюансите на естествения свят, за това е и един от най-добрите цветове за боядисване на дневните. Ако пък нямате място за поставянето на стайни растения, зелените стени ще вдъхнат живот в това пространство. Зеленият цвят може да бъде едновременно свеж и изтънчен, той е идеалната алтернатива за тези, които смятат неутралните цветове за твърде скучни.

Сиво

Сивите стени създават усещане за по-голям простор в дневната. Елегантен и ведър, сивият цвят е изключително добър избор за модерния и винтидж интериорен дизайн. Той е изклчюително популярен неутрал, който се среща в почти всеки дом, но изглежда изключително изтънчено във всекидневната.

Син

Всекидневната в син цвят изглежда чиста и подредена и има успокояващ ефект върху вашия дом. Има много атрактивни нюанси на синьото, които се комбинират изключително добре с неутрали като бежаво и кремаво. Ако дневната ви е с дървени подове, синьото е изключително стилен избор.

Бежов

Това е един от предпочитаните неутрали в интериорения дизайн, заради релаксиращия си ефект. Бежовата всекидневна е чест избор от хората, които обичат по-минималистичния интериор и безспорно внася хармония и уют във всеки дом. Бежовите интериори са свързани с лукс и просперитет и те никога няма да излязат от мода.

Черно

Черният цвят не е най-типичния избор за всекидневната, но точно това го прави толкова страхотен. Атмосферата във всекидневна с черни стени е неочаквана и драматична, а архитектурните детайли в пространството привличат повече внимание. Мебелите също се открояват на тъмния фон.В действителност има много начини, с помощта на които да проектирате черна всекидневна и всички те дават силно изявление, което ще се превърне в централно място във вашия дом.