душ кабина

Душ кабини с прозрачно стъкло – предимства и недостатъци

Обзавеждане и Интериор

Душ кабините са изключително практични като варианти за организиране на санитарния възел, съчетаващ зона за къпане и ползване на тоалетна. трудностите ,с които вероятно ще се сблъскате са свързани главно с това, че наистина като модели, размери, разновидности тези вариации на оборудване за баня са изключително много. Специфичното при някои от тях е в това, че съобразно личния ви комфорт и удобство е решаващо да се избере вариант с матирано, цветно или прозрачно стъкло. Със сигурност ви накарахме да се замислите, тъй като основните критерии при покупка на такива се насочват към размера и формата на коритото, но се неглежира вида на стъклото, което ще предпазва останалата част от банята да остане суха.

Предимства на прозрачните душ кабини

Има няколко фактора, които правят тези модели по-предпочитани. Душ кабини с прозрачно стъкло всъщност е универсален вариант. Когато стъклото е прозрачно то имайте предвид, че оптически помещението ще изглежда просторно, което за малката площ на банята е добра алтернатива. Не само това обаче би било достатъчен мотив да се заложи на кабина с прозрачно стъкло. Следват:

стъклена душ кабина
  • Добра осветеност в кабината;
  • Лекота при почистване с препарат заради гладкостта на повърхността;
  • Създава повече въздушност.

Прозрачните душ кабини си имат и недостатъци, с които е добре да сте запознати преди да се впуснете в предизвикателството да ги изберете и след това да останете леко разочаровани.

Недостатъци на душ кабините с прозрачно стъкло

Когато водата е твърде варовита то при всяко взимане на душ е желателно да подсушавате кабината. В противен случай стъклото побелява и изглежда като замърсено.

Прозрачността няма да позволи ползването на тоалетната докато някой се къпе. Обикновено децата са доста нетърпеливи и обикновено чакат да влезете под душа и точно тогава да изпитат непреодолимо желание за ползване на тоалетна. Така, че при домакинства с повече членове и само едно помещение съвкупяващо двата къта баня и тоалетна е препоръчително кабина с матирани изцяло или частично стъкла, а не такава напълно прозрачна.