остров Парос

Екзотичните екскурзии, които си заслужава да планирате

Спорт и Хобита

Независимо дали сте романтици, изследователи, почитатели на пътуванията, които разнообразяват скучното ви ежедневие със сигурност и за вас всяко стягане на багажа е изпълнено с емоции и вълнените. Днес ще ви предложим няколко наистина интересни и екзотични дестинации, които си струва да посетите. Неповторимостта, уникалността и докосването до лукса са онзи блян, който ще повиши адреналина ви и наистина ще ви отведе в нови светове, изпълнени с тайнство, неповторимост, архитектура и богата култура. Търсите екзотични почивки на добри цени? Hermesholidays представят на вниманието ви пакет от специални оферти, с които ще се отправите към нови приключения.

Екзотика в Европа

Една от най-посещаваните екзотични дестинации в Европа е островната държава Малта. Очарователна въпреки, че тук няма да видите реки, планини или пък езера. Малта е известна с многобройните видове кактуси, супер евтина бира както и с причудливите си пещери. Така, че ако желаете да се впуснете в едно неповторимо преживяване то Малта  е вашата дестинация, към която да се отправите. Съветите, които можем да ви дадем по отношение на благоприятния период за планиране на екскурзия до страната са:

екскурзия в Малта
  • Посетете островната държава през есента. Тогава времето е прекрасно за плаж, а освен това туристите вече са си тръгнали и няма такова струпване на хора, които да ви пречат да се отдадете изцяло на пълноценен релакс;
  • Не пропускайте да се повозите на автобус в Малта, защото това е не просто екзотично, но наистина невероятно преживяване. Ретро транспорта е наистина уникален;
  • Живописна градска култура и архитектура също ще ви накарат да се насладите на спокойствието, което Малта излъчва.

Романтична Гърция

Парос е един от най-впечатляващите гръцки острови. Това е дестинация, която ще ви покаже неповторимата комбинация от природна красота, кристално чисти води на крайбрежната плажна ивица, невероятно впечатляващи пейзажи и китна ниска архитектура.

Парос е удивително местенце за вашата романтична екзотична почивка, тъй като тук ще усетите, че сякаш живота е спрял. Изключително добра кухня с преобладаващи морски деликатеси, тук ще можете да опитате и традиционни ястия, които са приготвени с току що уловена риба. Едни от забележителните места на Парос, които е добре да посетите са:

  • Археологическият музей, в който ви очакват експонати от древната история на острова;
  • Венецианския замък;
  • Църква Екатонтапиляни, която се определя като най-значимите византийски паметници и други.

Екзотични и неповторими места има по света. Стартирайте с предложените европейски и по-близки места, а в последствие ще ви представим още по-впечатляващи и интересни дестинации, които наистина ще потопят в лукс, приказни и тайнствени места.