Как се почиства мокет, разказват от CarpetMax

Обзавеждане и Интериор

Наличието на мокет у дома се определя като истинско удоволствие за сетивата. Този вид подова настилка ни дава усещане за завършеност, топлина и много уют. Когато под краката ни е меко, всяка една наша малка крачка се равнява на многобройни приятни усещания, до които не бихме могли да се докоснем, ако изберем плочки за подово покритие. Купете висококачествен мокет от магазин CarpetMax и променете представите си за домашен комфорт. Изберете подходящи подови настилки онлайн и то на сравнително ниски цени. 

Как се премахват петна от мокет

Преди да “облечете” пода с подобно покритие, трябва да сте наясно с всички предимства и недостатъци на този вид подова настилка. Системното почистване на покритието е пряко свързано с неговите особености, които се състоят в следното:

  • Мокетът не може да се премахва, а това донякъде осуетява дълбокото му почистване;
  • Мокетените покрития са супер подходящи за детски стаи и спални, но това умножава потребността от тяхното системно пране по две;
  • Когато по настилката има петна, същите трябва да се тренират локално с достатъчно силни препарати, които да ги премахнат напълно;
  • Отстраняването на бактерии от мокета може да се осъществи и с помощта на уред с пара, при който не се изисква използването на химикали;
  • Осигурете на покритието достатъчно време за съхнене.

Спазвайки всички тези правила, ще можете да се похвалите с мокет в изрядно състояние. Купете го от CarpetMax. 

Кои препарати са подходящи

Препаратите за почистване с ниско съдържание на агресивни съставки са силно препоръчителни за почистване на мокетени подови настилки . Те също така трябва и да:

  • Осигуряват мигновен ефект;
  • Могат да се използват лесно и достатъчно дълго време, поради своята икономичност;
  • Гарантират запазване целостта на подовата настилка;
  • Струват достатъчно малко, за да можем да си ги позволим;
  • Оставят след себе си приятен аромат.

Търговската мрежа предлага разнообразни почистващи продукти за подови настилки, които ще Ви помогнат да отстраните неприятните замърсявания и упорити петна. 

Как да почистим лесно, съветват от CarpetMax

За да не срещнете усложнения в хода на почистването на мокетеното покритие, е препоръчително да избягвате прекомерното намокряне на настилката, също както и слагането на твърде голямо количество перилен препарат. Погрижете се и за изолацията на мебелите, които когато са в досег с мокрото покритие, могат да се повредят. Това ще доведе до нуждата от тяхната подмяна, което не е много рентабилно. Започнете промяната с КарпетМакс!