дерматолог

Защо грижата за кожата е препоръчително да бъде извършена от дерматолог

Полезни Публикации

Грижата на кожата особена тази на лицето е сред основните приоритети за съвременната жена, която държи на външния си вид. Подложена на екстремностите на климатичните промени както и на вредните влияния, от прах и много различни други замърсявания идва да покаже, че са необходими адекватни мерки и терапии, които да върнат нейната младост и свеж тен. Грижата с качествена козметика или в салон за красота не винаги дава добри резултати. Оказва се, че най-ефективни са онези методи, които се извършват в професионалните клиники по естетична дерматология под контрола на кожен лекар дерматолог. Ще ви запознаем днес с един от тези центрове за красота, в  които грижата за кожата и нейното оздравяване се извършва съобразно индивидуалните особености и дерматологичните проблеми, които имате.

Химичен пилинг – какво представлява тази процедура

Мирабел Бургас е специализирана клиника и център за еститична дерматология, в който се предлагат не малко професионални кожни процедури. Една от тях е химичния пилинг, който стана доста популярен през последните години като ефективен метод, регенериращ и обновяващ клетките на епидермиса.

Химичния пилинг е иновативна процедура, която подпомага подмладяването на кожата. С прилагането на тази терапия кожата ви става много по-гладка, мека, с равна текстура и свеж тен. Този тип пилинг е изключително популярен не само заради ефекта, който постига върху кожата, но и поради това, че стимулира естественото производство на колагенови влакна, което води до по-млад и стегнат вид на третираните зони.

Предложенията за видове химичен пилинг лице Бургас от клиника Мирабел са три основни вида:

  • Повърхностен

Това е все по-масово практикуван метод, с който се извършват лесни и бързи корекции на фините линии, които времето оставя върху лицето ни. Не е нужно годините да си личат, тъй като с този повърхностен химичен пилинг  се изглаждат доста ефективно бръчките, а освен това петната и пигментациите, които кожата ни получава се изравняват и изсветляват. От Мирабел Бургас препоръчват този химичен пилинг на своите пациенти, тъй като има изключително кратък възстановителен период. В рамките на до 2 часа кожата придобива свеж вид. За провеждането на този тип терапии се използват алфа хидрокси киселини като бадемова, ябълчена, салицилова;

химичен пилинг
  • Среден пилинг

Химичния среден пилинт се прилага при бръчки, които са по-дълбоки. Той ефективно повлиява и стари петна от акне, белези, стрии. За ефективни резултати се използва трихлорицетна киселина;

  • Дълбок химичен пилинг

Това е рядко прилаган пилинг, тъй като е малко по-специфичен от останалите. Неговата роля е да се справи с по-дълбоки кожни дефекти като белези от изгаряния, сериозни прорезни рани и други. Възстановяването от този тип пилинг е доста дълго и точно поради това се избягва.

Химичния пилинг е ефективна процедура, която обаче е необходимо да се приложи от кожни лекари, които да контролират процеса.

Най-добрите кожни лекари в Бургас

Добрия кожен лекар е този, който има достатъчно решени сложни дерматологични проблеми на своите пациенти. В клиника Мирабел можете а се доверите на опитни лекари кожни Бургас, които с индивидуален подход ще подобрят състоянието на най-важния човешки орган, а именно кожата. Когато кожата изпълнява своите функции тя е подложена на редица екстремни атаки. Осигурете ѝ здраве, млад и свеж вид, равен тен с най-новите козметични, естетични и дерматологични процедури от клиника Мирабел Бургас.

Кожните лекари са професионалните експерти по здраве, красота и самочувствие и точно затова е важно да си изберете този, който може да ви ги гарантира. С екипа на д-н Недялко Драголов сте в сигурни ръце. Иновативни и изпитани методи, базирани на професионален опит, квалификация и високо ниво на компетентност имате възможността днес да изглеждате така както сте мечтали. Леки или по-сериозни корекции, лечение на дерматологични заболявания на кожата, лазерно обезкосмяване и още много модерни съвременни терапии можете да заявите като още днес си запишете час за преглед.

За здрава и красива кожа не правете компромиси с избора на кожен лекар, защото само така ще можете да си гарантирате положителен краен ефект.