автогуми

Защо водачите не трябва да подценяват избора на автогуми?

Автомобили и Ремонт

Шофьорите са наясно, че за да си гарантират спокойствие на пътя и да разчитат на своето превозно средство то е логично да полагат съответните грижи за него. Поддържания автомобил е предпоставка за намаляването на пътните инциденти и е избор на отговорните водачи. Ето защо в днешната автомобилна публикация ще насочим акцент към автогумите и това защо са елемент, на който задължително трябва да се обръща специално внимание. Връзката на лекия или тежкотоварен автомобил с пътната настилка се осъществява именно с гумите. Те са основното средство, с което се осъществява предвижването ни и имат много важна роля за стабилността на превозното средство. няма как да не подчертаем, че автогуми се предлагат в различни размери, технически характеристики, показатели и съобразно сезона, за който са подходящи да бъдат използвани. На пръв поглед всеки шофьор си мисли, че е наясно с това какви гуми да купи за автомобила си, но в крайна сметка отново се допитва до професионалисти с оглед на това да не допусне грешка.

гуми

Смяната на гумите е задължителна при ротация на сезоните. Дори децата знаят, че с наближаването на зимата гумите на колата се сменят със зимни. Ясно е, че зимните гуми са предназначени за по-екстремни условия, но едно от грешките, които допускат българските водачи е да използват прекалено износени такива, което води до рискове за живота и здравето на лицата, които се возят в превозното средство. съвета на опитните търговци и служители във вулканизатори е никога да не правите компромис с качеството на гумите. Само у нас има практика да се ползват и купуват гуми втора употреба. На фона на това, че българския потребител е зависим от липсата на достатъчно финанси то това определено е мотив той да харчи по-малко пари за смяна на гуми, което обаче рефлектира върху стабилността и устойчивостта на превозното средство на пътя.

Проблемът при автогумите втора ръка е в това, че при тях няма никаква гаранция какъв е пробега, който са преминали и единствените показатели, по които можем да съдим за тяхната годност са само външните белези. А това определено не е причина като отговорни шофьори да изберем по-евтин вариант, тъй като независимо от лъскавия им вид не можем да сме на 100 % сигурни, че ще ни осигурят пълна стабилност при хлъзгава и мокра настилка. Затова съвета на експерти е при нужда от подмяна на автогуми да се залага на нови и утвърдени като технически параметри изделия. А цената не бива да е критерий, тъй като у нас има онлайн магазини, които предлагат продукти, които са тествани, гарантирани и са бюджетни решения, които определено ще влязат в ограничения бюджет, с който разполагаме.

В обобщение на това да се даде конкретен отговор на въпроса дали нови или употребявани гуми е добре да купуваме като потребители ще отбележим, че за собствената си сигурност и тази на хората, които возим в превозното средство не бива да правим каквито  и да било компромиси. Ниската цена за автогуми втора ръка на популярен бранд можем да инвестираме в чисто нови такива на по-неизвестни на пазара марки с гарантирани показатели и осигуряващи безопасно шофиране.  В това ще ви увери всеки специалист и търговец, които са детайлно наясно с начина, по който се амортизира автомобилните гуми и загубата на качества, свързани със сцеплението и стабилността на колата.

А едни от бюджетните решения за гуми на ниски цени, но пък предоставящи ви отговорно шофиране ви очакват в каталога на Gumicon. Търговеца е сред утвърдените на българския пазар и разполага с богата селекция от автогуми, произведени от брандове предлагащи иновативни и сигурни решения за водачите. Нови зимни, летни и всесезонни гуми на най-добри цени ще ви осигурят спокойствието на пътя. Възползвайте се от най-добрите оферти за леки и тежкотоварни автомобили с един клик.