жило за газ

Смяна на жило за газ – ремонт, който не бива да се отлага

Автомобили и Ремонт

Ако сърцето на вашия автомобил е двигателя, то компонентите, които му помагат да работи и да изпълнява зададените команди никак не са малко. Знаете ли, че за да ускори и набере достатъчно мощ не педала за газта има главна роля в това, а жилото, което го свързва с дросела. Разбира се, че не е нужно да разбирате от авторемонти, но пък поддръжката на автомобила наистина следва да бъде основен приоритет за вашето спокойно пътуване.

Когато жилото за газта се повреди

Няма как да избегнем амортизационните процеси, които протичат под капака на нашия автомобил. Но пък за всяка автомобилна болка си има лек стига да знаеш къде да го потърсиш. При симптоми, които могат да ни наведат на мисълта, че има нещо нередно с подаването на газ и реакция на двигателя е важно да не подценяваме ситуацията и да помислим дали пък не е настъпил момента за смяна на жилото за газта. Реалната подмяна на този важен компонент, който можем да сравним с вените, по които тече кръвта, може да се наложи поради следните няколко причини:

  • Амортизиране;
  • Разтягане;
  • Скъсване;
  • Нужда от настройка.
сервиз за смяна на жила

Самия елемент жило за газ играе много съществена роля в тялото на нашия автомобил. Затова то няма нужда от намесата на общопрактикуващ майстор, а от специализирано направление, което да предостави компетентна и навременна помощ. Профилираните специалисти в тази област са наясно, че за да може двигателя да контролира нивото на въздуха, който влиза в него и автомобила да ускорява според нашето желание е много решаваща задачата на жилото. Когато подавате газ жилото предава информацията на дросела и от там тя достига до двигателя. Няма спор, че за да има явна и коректна работа жилото следва да бъде в изправност. А за да е в норма и без дефекти решението, от което се нуждаете е сервиз Микрон Доцев.

Гаранция и качество за подмяна на жилото на газта

Доста специфичен детайл е жилото за газта, което налага да се ползват конкретни професионални способности на хора с опит. А с такъв безспорно разполага екипа на Микрон Доцев, който от дълги години е специализиран в смяната на всякакви жила, които са част от автомобилната система. За да бъдат водачите спокойни и наистина да се радват на едно безопасно шофиране ремонта на автомобила задължително следва да премине през етапите, охарактеризиращи съответния ремонт. Затова от сервиза при смяна на жилото за газ или друго се предоставя гаранция между 1 и 3 години в зависимост от това дали е рециклирано или ново.