багер

Изкопни услуги – предпочитани заради конкурентната цена

Полезни Публикации

За да стартира изграждането на един обект в София задължително се преминава през така наречения нулев етап. Обикновено парцелите не са без недостатъци и често се оказва, че върху тях има стари постройки, затревени са или пък е необходимо да бъдат почистени от храсти и дървета. За да се стигне до същинската строителна дейност предприемачите и строителите преминават през използването на услуги, които касаят именно провеждането на този тип нулеви работи, без които е невъзможен по-нататъшен етап. Към този тип работи се включва използването на специализирана техника, която може да извършва не само почистване, но направа на изкопи, в които да бъдат положени основи и да се изградят фундаменти. Каква е цената на тази услуга и по рентабилно ли е наемането на фирма отколкото да се инвестира в такава техника? Ето на тези въпроси ще отговорим днес.

Наем на техника – защо е приоритет за инвеститорите, които строят в София

Въпреки, че интереса към имотите в София не стихва и продажби има всеки ден това, което е важно да подчертаем е, че и тук клиентите търсят конкуренти цени за имоти. А това е възможно да се представи от предприемачите от сектора при правилна оценка и разчет на разходите. А при нулевите етапи е важно да се инвестира особено разумно и ето защо все повече фирми осъзнават, че е много по – изгодно за наемат услуга за строителство изкопни работи цени София, които ще им струват в пъти по-евтино отколкото ако търсят закупуване на специализирана техника.

Сметките сочат, че наемането на изкопни услуги със специализирана техника е особен приоритет за строителните компании, защото:

мини багер
 • Обикновено такива работи са еднократни и касаят строителството до толкова, че да бъде подготвен терена за изграждането на обекта;
 • Обслужването на специализирана техника е разходоемко и ако не бъде оптимално натоварването то със сигурност ще установите, че не е рентабилно да инвестирате и да купувате такава;
 • Услугите, които се предлагат от фирми от София, които предоставят на клиентите си многообразие от изкопни услуги вървят едновременно с опитен оператор, който за да може да управлява такъв вид машина трябва да е квалифициран и да разполага със съответния документ, който да гарантира, че е компетентен;
 • Машините са изкопи са специализирани и за тяхното използване е необходимо да бъдат периодично подложени на технически контрол за изправност, което е също разход, който трябва да бъде предвиден.

В пъти по евтино е да се наеме услуга за почистващи, изравнителни и изкопни мероприятия отколкото да инвестирате в скъпа техника, която ще бъде използвана само за нулевия период на строителната площадка. Равносметката показва, че е наистина много по-ефективно да се подходи перспективно и да се използват услуги отколкото да се поддържа скъп автопарк и оператори, които се оказват неоправдан разход.

Освен, че цената е много по-изгодна при наемането на изкопни услуги то други причини за интереса към такива фирми в София се дължи и на това, че те са комплексни и гъвкави по отношение и на други мероприятия като:

 • Направа на изкопи за полагане на кабели;
 • Изкопи за септични ями;
 • Изкопи за полагане на различни съоръжения;
 • Изравнителни работи;
 • Справяне с денивелация на терени;
 • Товаро-разтоварни дейности;
 • Транспортни услуги със самосвал и други.

Този род дейности, които се предлагат от фирми в София, които са пряко свързани със строително-ремонтни дейности е много предпочитана, тъй като цената на услугата е изгодна, а възможностите, които се предлагат наистина не са малко. Разнообразие от различни размери багери, които се справят дори с труднодостъпни терени също е сред предимствата и вие да решите казуса с почистването и направата на изкопи с различна форма и размери от професионален екип.