нови радиатори

Как да повишите ефективността от отоплението с парно

Полезни Публикации

Голям е процента на жилищните сгради, които се отопляват с парно от ТЕЦ. Старите инсталации обаче в даден момент започва често да дават дефекти, които реално се оказват сред водещите причини домакинствата да търсят екипи, които да подменят радиатори и връзки, по които топлата вода циркулира. Възможни са и цялостни ремонтни работи, които да включват подновяване на радиаторна система за смяна на блок, а това със сигурност би струвало доста по-изгодно на домакинствата спрямо това да бъдат избрани индивидуални решения. Какво представлява услугата и лесно ли се сменят радиатори предстои да ви разкажем днес.

Защо е нужно да се подменят радиаторите

Радиаторната система, която е съществуваща във вашия блок навярно е била изградена при неговото строителство. Определено над 30 години експлоатация няма как да не окажат сериозно влияние върху това радиаторите да се амортизират и да се нуждаят от подмяна. Причините за вземане на такова важно решение са свързани с:

 • Корозия на радиаторната инсталация;
Радиатор
 • Ежедневни течове в блока, които създават дискомфорт на домакинствата;
 • Поводи за инциденти и наводнения;
 • Топлинни загуби, които са икономически неизгодни за обитателите на жилищния блок.

Едва ли сте съгласни да плащате повече, а топлината да су губи по трасето и отоплителната инсталация. Необходими са адекватни мерки, които наистина да повлияят благоприятно на функционирането на отоплителната ви инсталация, така че е време да помислите как да се справите с налегналите ви битови проблеми.

Това, от което е необходимо да стартирате е смяната на радиаторите. С годините вътрешността им натрупва варовик, отлагания и всякакви други замърсявания, които са реална причина за корозията им. Логично е да няма вечни неща така, че е важно да се установят проблематичните радиатори от системата и те да бъдат навреме подменени. След оглед от нает специализиран екип обикновено се налага извършването на цялостна смяна на телата в блока, тъй като циркулирането на течността между нови и стари радиатори прави инсталацията неефективно работеща.

Лесно ли се сменят радиатори

Когато сте наели професионалист то няма нужда да се притеснявате от неволи и други битови ангажименти, които да се окажат негативни за предстоящите ремонтни дейности. Специалистите знаят как да процедират и стриктно спазват правилата за провеждане на всякакви ремонти, касаещи радиаторната система в блока.

Преди да се премине към реални действия това, което е важно да се подчертае е, че се предприемат аналитични и диагностични мероприятия, които са свързани с обща оценка на състоянието на отоплителната система. извършват се огледи на критичните точки и се правят предписания за това как да се подходи за да се върне високата ефективност от работата на отоплителната система.

Ето няколко специфични и важни етапа, които са решаващи за това и вашия дом да бъде ефективно отопляван, а топлинните загуби да останат само като лош спомен:

 • Анализ на инсталацията от радиатори;
 • Издаване на предписания за подмяна на радиаторите;
 • Предоставяне на възможност за избор между панелни стоманени радиатори или алуминиеви;
 • Източване на водата(флуидната течност) от инсталацията;
 • Демонтиране на дефектните радиатори;
 • Почистване на системата и подмяна на колена, връзки, фитинги ,кранове и други;
 • Монтиране на нови радиатори;
 • Тестване на системата за течове;
 • Укрепване на радиаторите;
 • Издаване на предписание за периодична профилактика;
 • Гаранции за качествен ремонт и смяна на детайлите от радиаторната система в блока.

Не са за подценяване професионално проведените ремонтни дейности, тъй като определено човек може да си гарантира повече естетика, удобство и комфорт с подновена отоплителна система. За да можете да посрещнете много следващи отоплителни сезони безпроблемно ето, че има значение дали ще поверите качественото изпълнение на ремонта на експерти, които разполагат с опит и умения да се справят ефективно и прецизно.