котел

Котли на твърдо гориво – кое ги прави предпочитани и препоръчани от специалистите

Полезни Публикации

За онези домакинства, които живеят в къщи е много важно да изберат правилния метод на отопление. Голямата площ трудно и скъпо се отоплява с електрическа енергия. Консуматора, който обикновено е електрическа печка или радиатор са изключително неефективни, защото харчат доста ток, а на практика не могат да достигнат бързо желаната температура в помещенията. Ето я причината да се търси доста по-рентабилен и ефективен метод, който да улесни и осигури на домакинството по-ниски разходи, а по-добри топлинни показатели. Днес ще ви срещнем с една от компаниите, които през последните почти десет години успя да се наложи с предложенията си за икономично работещи уреди за алтернативно отопление. Акцента днес ще бъдат котлите на твърдо горива, а с тях обстойно ще ни запознаят специалистите от Balkan Energy.

Ефективност на котлите на дърва

Дървата за огрев все още са сред ресурсите, които са предпочитани заради ниската им цена. Когато се използва такъв ресурс е важно да се съумее да се извлекат максимално неговите топлинни данни. Става въпрос за това, че от типа уред до голяма степен зависи ефективността на използване на топлината и нейното правилно разпределение. Точно в това е причината днес да ви насочим към каталога от интересни предложения на ТОП цени, които представят се представят от Balkan Energy тук https://www.balkanenergy.bg/category/stomaneni-kotli.

Котлите на твърдо гориво са изработени от висококачествена стомана и това на практика ги прави невероятно здрави и износоустойчиви. Инвестирането в стоманен котел се приема като едно перспективно решение, защото в крайна сметка наистина е важно да се намери пропорционалния разходен баланс – все пак желаете да плащате по-малко, а да си осигурите повече топлина, нали!

Идеята за покупка на такива уреди за отопление не е случайна. Важно е да отбележим техните много високи ефективни показатели, а и не само. Следват няколко интересни факта, които са доказателство, че смяната на печката с котел ще даде много повече положителни резултати в отоплението и на вашия дом:

  • Консумация на много по-малко гориво;
  • Бързо достигане на циркулиращата течност до телата, разпространяващи топлината;
  • Количеството ползвани дърва спада наполовина;
  • Супер икономично и рентабилно решение;
  • Не се изисква специално помещение за инсталиране на котела;
  • Ниски инвестиционни разходи;
  • Дългогодишна експлоатация и т.нат.

Високата ефективност и здравина на тези котли ги нареждат сред водещите отоплителни уреди, които можете да приложите при изграждането на отоплителна инсталация. Правилната равносметка идва да покаже, че наистина трябва да се появи безкомпромисност и разум по отношение на избора на икономични и правилни уреди, които да ни служат години наред.

Препоръчани предложения

Balkan Energy предлага на своите клиенти не какви да е котли на дърва, а такива, които са с доказани високи качества. Цените разбира се, са съобразени с нуждите и възможностите на българския потребител, така че наистина има смисъл от това да изчетете информацията, която сме ви подготвили в днешната публикация. А ето ги и марките стоманени котли на дърва, които определено заслужават внимание:

  • BURNiT
котел на дърва

Българския производител на висококачествени отоплителни уреди работи по високи европейски стандарти. Доказателство за това е сертифицирането на компанинята по стандарта за екодизайн, което го прави един от лидерите, на които безусловно можете да се доверите. Качество, ефективност и добри цени – няма как да не заложите на родното производство, когато се търси точно това;

  • ATMOS

Чешката компания също е сред утвърдените в Европа. Цените тук са високи, но когато се говори за безопасна експлоатация и работа с максимален капацитет то тук параметрите и показателите са на изключително високо ниво. Качеството е невероятно и това прави бранда един от предпочитаните от европейските потребители;

  • Centrometal

Хърватската марка също си утвърди позицията като ефективен производител на качествени котли на твърдо гориво. Тук освен отопление потребителите има възможност да ползват и топла вода заради вградения бойлер в инсталацията. Доста добри и достъпни цени предлагат от Centrometal, така че българските клиенти имат още една възможност да си осигурят ефективно отопление за зимата.