Трапезна маса

Маси за кухня – знаем ли как да ги избираме

Обзавеждане и Интериор

Модерното жилище е доста разчупено като архитектура и разпределение на отделните зони. Със сигурност идеята да се избере обзавеждане за конкретна част от интериора се оказва затрудняващо, тъй като често едно помещение служи за няколко неща. Всекидневните станаха доста популярни в съвременното строителство и е факт, че тук се готви, хапва се, почива се, гледа се телевизия, каним приятели и т.нат. Как да се справим с една такава тенденция и кои са елементите, които наистина биха ни затруднили? Отговорите сега…

Трапезната зона – подводните камъни при избиране на мебели

Много хора си мислят, че трапезния кът е просто маса със столове и тук няма кой знае какво да ни затрудни. Но всъщност се оказва, че има доста неща, които реално са в състояние да предизвикат главоболия. Маси за кухня както още са известни тези трапезни мебели има основна роля за това да оформят интересен и функционален кът. Тяхната задача е да предадат шик, очарование и уют, а освен това да се погрижат и удобството ни докато се храним и проявяваме гостоприемността си спрямо хората, които сме поканили в дома си.

Сред подводните камъни, които често водят до грешки при покупката на маси за кухня са следните проблематични акценти:

маса
  • Неподходящ размер;
  • Неправилна форма, която тотално се отличава от линията, приета за останалите мебели;
  • Материали, които се различават драстично от материите на останалите мебели;
  • Твърде крещящи цветове;
  • Неправилно позициониране.

Акцентите при покупката на трапезни и кухненски маси са доста хлъзгави и ако не сте сигурни кои от вариантите биха били удачни за вас то е препоръчително да потърсите експертна помощ. Мнозина от клиентите се доверяват на консултантите от търговските обекти, други на приятели и познати, а трети разчитат на професионализма на интериорни дизайнери.

Какъв подход ще предприемете вие за да изберете идеална маза за кухня е лично волеизявление. Във вашите ръце е решението за организиране на кът, в който с удоволствие ще се наслаждавате на вкуса на приготвената у дома храна.