почивка в турция

Какво ще ни насочи към почивка в Бодрум?

Полезни Публикации

През последните години все повече туристи предпочитат екскурзиите и почивките в Турция. Богатата история и близостта на държавата до нас, прави пътуването много по-приятно и предпочитано. Не е за пренебрегване и фактът, че тук са едни от най-хубавите курорти, които заслужават вашето внимание. Ако изберете почивка в Бодрум от туристическа агенция ще останете много доволни от разнообразните оферти, които са представени. Винаги е по-разумно да се пътува организирано, защото туристи се наслаждава истински на своята почивка, без да мислят за различните дребни детайли.

Какво задължително трябва да видим в Бодрум?

Това място ще ви заплени още щом го зърнете за пръв път. Старото име на Бодрум е Халикарнас известен с това, че е помещавал гробницата на Мавзол, откъдето идва и наименованието мавзолей. Тук има останки от древни исторически забележителности, природата е прекрасна, а климатът сух и горещ.

Почивката в Бодрум с туристическа агенция може да бъде още по-вълнуваща, ако научите повече за историята и си организирате допълнителни мероприятия. Добрите туристически агенции няма да пропуснат да ви предложат много възможности за опознаване на местността. Професионалистите от TravelEssence дават следните препоръки:

бодрум
  • разходете се до замъка Бодрум – той датира от началото на 15 век. Интересното при неговото построяване е това, че са използвали каменната зидария от мавзолея на Халикарнас. През 16 век крепостта пада при Сюлейман Великолепни и е превърната в затвор;
  • Античният театър – историческият обект е построен по времето на Мавзол 4 век пр.н.е. в гръцки стил. Римляните са тези, които го разширяват през втори век след новата ера. Днес се използва за организиране на различни културни мероприятия. От амфитеатъра се разкрива великолепна гледка към морето;
  • пристанището – едно от най-красивите в Егейско море. Ако сте на почивка в Бодрум е задължително да се разходите до пристанището. Тук ще имате шанс да разгледате изключително луксозни и скъпи яхти, които не могат да бъдат видени навсякъде. Кейовете са широки и подходящи за приятни разходки, обградени са от палми и евкалиптови дървета;
  • разходка с лодка до остров Орак – много красив остров, който е разположен на изток от Бодрум. Екскурзията до тук може да бъде целодневна, като имате възможност да се гмуркате в прекрасните тюркоазени води и да се наслаждавате на красивата природа. Лодките, с които се придвижвате спират на няколко места в двете посоки, за да разгледате по-добре околностите;
  • опитайте местната кухня – дори да сте настанени в хотелски комплекс, в който се предлага all inclusive ви съветваме да посетите и местен ресторант. Страната е известна с различните сладки и солени специалитети, морска кухня и други, които ще ви направят силно впечатление.

Почивката в Бодрум може да бъде изключително наситена откъм впечатления и места, които да посетите. Ако изберете да пътувате с туристическа агенция, ще се възползвате от предварително набелязаните забележителности и ще може по-добре да разпределите свободното си време.

Защо да изберем луксозен туристически комплекс?

Вероятно отдавна си мечтаете за хубава и луксозна почивка в Бодрум. Това не е случайно, тъй като именно тук са разположени едни от най-луксозните и добре уредени туристически комплекси. Съветваме ви да се спрете именно на такъв, защото ви дава шанс да се възползвате от редица привилегии. Подобни хотели разполагат с изключително добре обзаведени стаи с хубава гледка и множество ресторанти, които да посетите. Всичко е ситуирано в хотелския комплекс и много често услугата която се предлага е all inclusive или ultra all inclusive.

Освен прекрасната храна, напитки в луксозните петзвездни комплекси, има още много безплатни забавления, които ще направят престоя ви незабравим. Гостите имат възможност да използват безплатно турската и парна баня, басейни, аквапарк, тенис кортове и много други забавления, според своите предпочитания. От хотелите се грижат много добре за комфорта на своите посетители, за това има и всякакви забавления с аниматори, партита, музика на живо и детски центрове. Почивката в Бодрум е много подходяща за семейства с деца, защото за всеки ще се намери интересно занимание, казват от туристическите агенции.

Кои месеци са предпочитани за почивка в Бодрум?

 Това, че южната ни съседка има по-мек климат и по-дълго лято, дава възможност да организирате своята почивка с туристическа агенция още от началото на май. Климатът в курорта е средиземноморски и лятото е сухо и горещо. Ако сте любители на високите температури спокойно може да отдъхвате в Бодрум и през горещите месеци юли и август.

Част от хората избират да удължат лятната си ваканция като замина за Турция през октомври и ноември. В тези месеци вече не е толкова горещо, но още е приятно за плаж и разходки.

Какви са предимствата на организираните почивки?

Бихме ви посъветвали да се възползвате от услугите на туристическите агенции, тъй като с тяхна помощ ще откриете най-добрия хотел, който да удовлетвори изискванията ви. Професионалистите ще ви препоръчат място, което отговаря на вашите критерии и няма да се налага сами да проверявате и да правите резервации. Транспортът е организиран перфектно със самолет или автобус. Най-важното предимство в случая е, че туристическата агенция винаги има представител на място, който да ви съдейства при нужда. Предвидени са и различни допълнителни екскурзии и мероприятия, които ще направят престоя ви още по-приятен.