декорация

Каква е ролята на декорацията в бизнес и битови простанства

Обзавеждане и Интериор

Декорирането на интериора се приема като завършек, финален щрих, който прави вътрешните пространства много по-приятни и стилни. Избирането на аксесоари и декорации си има своите особености и днес ще ви срещнем с някои основни правила, които са изключително важни за създаването на безупречен и уютен имот. Не акцентираме върху домашен или бизнес, търговски или такъв за отдаване под наем, тъй като независимо от предназначението на едно помещение това, което се постига с подходящата декорация наистина се разглежда като супер естетично и приятно за сетивата.

Видове декорации според предназначението им

Всяка една декоративна нотка цели да осигури приятно и уютно разнообразяване на пространството. Разбира се, че когато искате да създадете дори най-дребната и лесна трансформация то това, което можете  да приложите е именно аксесоар, с чиято помощ да декорирате и аранжирате определена зона. Дизайна на даден кът не винаги в основния си замисъл се оказва благоприятен. Затова за да се избегне цялостно преобзавеждане или ремонт често потребителите прибягват до онези дребни елементи, които имат способността бързо да подобрят и да разнообразят пространството по начин, който да бъде по-приятен и възприемчив.

Много са любимите ни декорации, които използваме. В зависимост от тяхното предназначени и роля те могат да бъдат класифицирани като:

 • Подобряващи удобството в дома ни;
 • Създаващи настроение в службата;
 • Осигуряващи ни усамотение;
 • Организатори;
 • Освежаващи помещението и други.

Характерно за видовете декоративни аксесоари в интериора е това, че те са преместваеми елементи, които винаги можем да поставим на желаното място, а освен това и лесно да ги заменим с други. Като се има и предвид изгодната цена на повечето такива интериорни компоненти дори не се замисляме и инстинктивно подхождаме към интериорната промяна така, че да ни допадне и да създаде идеални условия за комфортен и уютен престой.

Декорации за дома

Един дом е издайнически уютен и приятен тогава, когато стопаните изпитат истинско успокоение и удовлетворение от обстановката, която ги заобикаля. Не е изненадващо, че в тази категория продукти можете да откриете невероятно многообразие от идеи и възможности, с които да внесете онзи шик и очарование в пространствата, които използвате.

Сред тенденциите, които се определя като най-атрактивните и предпочитани за домашни условия декорации и аксесоари се нареждат:

 • Завеси и пердета. Съгласете се, че без тях наистина е трудно да се предаде завършеност и изисканост в интериора. Това са нашите решения за уединение и възпрепятстване на любопитните съседски погледи. Декорацията за прозорци е важен елемент, който осигурява шикозна концепция, излъчваща уют и комфорт;
 • Меки подови настилки. Килими, пътеки, мини постелки с дълъг косъм и други подобряват усещането за топлина и комфорт в дома. Те са любима зона за игри на децата както и наслада за сетивата при романтична вечеря около камината;
 • Нека бъде мекота с декоративните възглавнички, които можете да използвате както на дивана в хола така и в спалнята, детската стая, трапезарията или на столчето, позиционирано на балкона.

Ароматни свещи, съдове за цветя, кашпи, табуретки с капак, лед лампички и много други домашни декорации и аксесоари можете да приложите за да създадете една очарователна и релаксираща атмосфера.

Бизнес декоративни аксесоари

бизнес декорация

Строгостта на офис интериора не винаги е благоприятна за да провокира доверие у партньори, служители и клиенти. За да разчупите твърде тягостната атмосфера можете да приложите интересни аксесоари и декорации, с които да предадете повече чувственост и спокойствие в работния кът.

Основни естетични елементи, които пасват идеално на бизнес пространства са:

 • Картини;
 • Ретро часовници;
 • Стайни растения в особено големи размери;
 • Щори и паравани;
 • Стенни огледала;
 • Специални библиотеки с книги;
 • Статуетки;
 • Спечелени награди и призове, ако фирмата ви има такива.

Това показва една откритост към хората, с които работите. Скъсява дистанцията и определено се приема изключително добре като способ за разнообразяване и разчупване на строгата визия на интериора.