Рефинансиране срещу ипотека – кога е необходимо

Полезни Публикации

Голям процент от хората прибягват към съвременните заеми, за да „закърпят“ финансовото си положение. За никой не е тайна, че заплатите в България са малки, а разходите в ежедневието ни големи. По пътя на логиката, а и с оглед на икономическото положение в страната ни, е съвсем нормално да се замислим да теглим някакъв кредит, за да си стъпим здраво на краката. Ако вече сме го правили дори и няколко пъти, значи знаем какво точно да очакваме от небанковите заеми, които в много от случаите се оказват и единственото ни спасение!

Рефинансирането

Пясъчен Часовник, Пари, Време, Инвестиции, Валута
финанси

Не са малко онези, които нямат особено добра кредитна история. Това са хора, които са теглили десетки заеми в миналото, но по някаква причина са бавели, или изобщо не са погасявали вноските им. Това води до натрупването на лихви и утежняването на така или иначе сложното парично положение на конкретния потребител, но дори и в този случай, варианти винаги има!

Добре е да се замислите за рефинансиране на кредити, когато:

 • Не смогвате с вноските по старите си заеми;
 • Забавили сте ги доста във времето и това е създало доста неприятни ситуации за Вас;
 • Искате да обедините всичките си текущи задължения в едно единствено;
 • Нуждаете се от по-голяма сума пари.

Рефинансирането като финансов инструмент е много ефективен начин да се разделим с трудното си парично положение, което ни кара да се чувстваме и отчаяни в много моменти. Не се колебайте да заложите именно на този начин да облекчите портфейла си, защото Ви гарантираме, че ще останете доволни. Изберете и фирма Finstart, която с радост ще Ви окаже нужната подкрепа и то без излишно губене на време!

Как се кандидатства за кредит

Изключително лесно и удобно е да подадем молба за небанков заем. За разлика от преди, днес не е нужно дори да посещавате физически офис… Ако нямате тази възможност, защото времето Ви е ограничено, или просто не Ви се излиза от дома или офиса, изпратете своето заявление за кредит онлайн. Така ще си спестите доста усилия, също както и ще избегнете досадната купчина от документи, която е в състояние да ни изнерви силно!

Стъпките по кандидатстване за заем или рефинансиране са следните:

 • Изпращане на заявление за кредит;
 • Разглеждане на искането в рамките на 24 часа;
 • Изчакване на становище;
 • Получаване на отговор;
 • Постъпление на парите по Вашата сметка.

За да получите одобрение за рефинансиране на кредит срещу ипотека, е нужно да декларирате, че притежавате имот или земя на Ваше име. Това е наложително, за да докажете, че дори и при невъзможност от Ваша страна да погасявате ежемесечните вноски, ще имате възможност да обезпечите заема си. Екипът на Finstart ще Ви обясни до най-малката подробност каква е процедурата по отпускане и изплащане на кредита, а Вие ще се уверите, че в някои ситуации наистина няма по-добър вариант от взетият навреме заем!

За какво може да се използва заема

Повечето от нас се решават да теглят бърз кредит, когато изневиделица се е появил някакъв непланиран разход, който не сме в състояние да погасим, разчитайки единствено и само на месечната си заплата. Или на спестяванията си, които често изобщо ги няма… С помощта на бързите заеми ще можем лесно и трайно да подобрим начина си на живот, дали като извършим някоя по-голяма и важна за нас покупка, или просто като платим месечните си сметки – няма значение! Важното е да се чувстваме добре и спокойни, че всичко е под контрол, и че всичко, което се е изисквало от нас, е било свършено…

Най-общо казано, рефинансирането на кредити и изобщо тегленето на заем е наложително, когато:

 • Искаме да извършим жилищен ремонт;
 • Планираме да отидем на дълга и вълнуваща почивка;
 • Мечтаем за по-нова и модерна кола;
 • Имаме нужда от оборотни средства за бизнеса си;
 • Искаме да стартираме някаква дейност и много други.

Вложете умно и разумно парите, които сте взели назаем. Не ги пропилявайте на вятъра и се стремете към това да осигурите един приятен и достоен живот за Вас и семейството си!