хранителни добавки

Важни ли са билковите препарати за спортуващите?

Полезни Публикации

В днешно време всеки човек който иска да бъде здрав, се старае да се храни здравословно с разнообразни продукти, да спортува и при възможност да намали стреса. Има една група хора отделящи значителна част от свободното си време за спорт. Ето защо се интересуват и от употребата на натурални хранителни добавки, които могат да имат добри резултати при тях. Ако изберете да употребявате левзея тинктура, ще се чувствате изпълнени с повече енергия. Растението отдавна е познато със своите положителни характеристики върху човешкото здраве, затова и днес ще му отделим малко повече време.

Какви са свойствата на растението левзея?

Левзеята представлява тревисто растение, което много често може да бъде объркано на външен вид с магарешкия бодил. Тя се отличава от него по това, че просто няма бодли. В билката се държат множество полезни за човешкия организъм вещества, като витамини, различни макро и микро нутриенти, инулин, етерични масла и други.

Този богат състав прави растението много подходящо за спортуващите хора, защото тинктурата изработена от него дава много енергия и тонус. Активните вещества, които съдържа левзеята, допринасят при оплаквания от физическа и емоционална умора, липса на апетит и намалена работоспособност. В древността се е смятало, че растението дава сила и издръжливост. Еликсирът е способен да подмлади тялото. Тъй като левзеята е адаптоген, тя помага на организма да се адаптира към различни стресови фактори и да бъде по-устойчив.

Защо спортуващите да използват левзея тинктура?

Нормално е активно спортуващите хора да употребяват различни по вид витамини, минерали и хранителни добавки. Техните тела са подложени на много високо физическо натоварване, откъдето идва и нуждата за повече ценни хранителни вещества. От Cvetitaherbal.bg препоръчват тинктура левзея на спортуващите хора, защото:

екстракт от левзея
  • подобрява обработката и усвояването на хранителните вещества – това е много важно за достигането на достатъчно енергия до клетките. Хората, които спортуват, имат нужда от достатъчно сила, а тя ще дойде от добре обработените хранителни вещества;
  • допринася за по-бързото изгаряне на мазнините – тинктурата на това растение има свойството да увеличава натрупването на мускулна маса и съответно да изгорите мазнините при тренировки;
  • може да се използва при стресови ситуации – има доказано релаксиращ ефект върху организма и функцията на мозъка;
  • увеличава енергията при спортуване – тинктурата от левзея може да ви накара да се чувствате по-бодри и енергични докато тренирате;
  • укрепва сърцето – функцията на сърдечно съдовата система е много важна за общото здраве на организма, растението влияе много добре на кръвното налягане;
  • има доказано детоксикиращ ефект – черният дроб е органът, който филтрира всички вредни вещества попаднали в тялото. Ако изберете да употребявате тинктурата тя ще окаже силно детоксикиращ ефект и ще допринесе за правилната работа на черния дроб.

Положителният ефект при употребата на тази тинктура е доказан. Много хора са се уверили в това и редовно се възползват от ценното растение.

Знаем ли всички ползи от употребата на левзея?

Важно е да споменем множеството позитивни ефекти за човешкото тяло свързани с употребата на левзея таблетки. Ето и няколко от най-важните:

  • помагат за добрата работа на имунната система – традиционно е използвана за предпазване от инфекции и заболявания. Растението има имуномодулиращи свойства;
  • има антиоксидантни свойства – съдържа флавоноиди и фенолни съединения. Те допринасят за защита на клетките от увреждане причинено от свободните радикали;
  • подобрява паметта – билката подобрява умствената дейност. Насърчава функцията на мозъка и подобрявам кръвообращението;
  • билката е силен адаптоген – растението има доказани адаптогенни свойства. Хранителната добавка ще насърча устойчивостта на организма в различни ситуации и най-вече при контакт с бактерии и вируси. Добрият имунитет ще ви помогне да се справите с психическия и физически стрес.

Има много растения, които се използват от хората за укрепване на организма и за получаване на повече енергия. По един напълно естествен начин може да допринесе за здравето на организма и за това да имате повече енергия в ежедневието или през спортна тренировки. Растението е много подходящо за активно трениращите хора, защото ще им помогне да изгорят мазнини и да натрупат мускулна маса. Разбира се хранителната добавка не е заместител на здравословното хранене. Таблетките левзея само могат да попълнят някои липси на витамин, минерали и ценни хранителни микроелементи.

Откъде да поръчаме качествени билкови продукти?

За да постигнете търсения ефект от приема на билкови препарати, трябва винаги да пазарувате от добър търговец и производител. Когато се използват доказани суровини, крайният продукт под формата на хранителна добавка ще бъде с много високо качество. Има специализирани сайтове, които са насочени конкретно към производство и разпространение на подобни билкови препарати, затова е добре да поръчвате именно от там.

Хубаво е, че периодично се правят различни видове намаления и промоции, чрез които може да се сдобиете с желания продукт на по достъпна цена. Обикновено билковите препарати трябва да се използват поне няколко месеца без прекъсване, за да се усети положителният ефект. Винаги четете подробно характеристиките на хранителните добавки и спазвайте препоръките за дозировка.