спорт

Да посещаваме ли тренировки по джиу джицу и граплинг?

Спорт и Хобита

Ако искате да се занимавате с някакъв вид спорт, но не знаете какъв, ще ви препоръчаме един от най-популярните в момента, а именно граплинг Teres.BG. Бразилското джиу джицу започва да се практикува от все повече хора професионално или като хоби. Този боен спорт развива редица умения и ви помага да станете по-силни и гъвкави. Има определено влияние и върху психиката, тъй като хора изложени на силен стрес в ежедневието се отпускат и релаксират много по-добре спортувайки граплинг. Характерното тук е, че може да тренирате в спортната зала бразилско джиу джицу с кимоно, както и без кимоно (граплинг).

Защо да опитаме различен вид спорт?

Традиционно, когато хората решат да са по-активни физически, правят дълги разходки, записват се на фитнес или на някакъв познат спорт като футбол и тенис. Предлагаме ви да разчупите стереотипа и да започнете тренировки по граплинг и бразилско джиу джицу. Бойните спортове са смятани от повечето хора за рискови от гледна точка на контузи. Уверяваме ви, че това е малко вероятно при бразилското джиу джицу. Тук няма директни удари и повечето хватки се извършват на тепиха.

Ще останете изненадани колко релаксирани и отпуснати бихте се почувствали само след една подобна тренировка. Това съвременно бойно изкуство не случайно е харесвано от малки и големи. То е много подходящо за поддържане на добра физическа форма, дори от хора които не са се занимавали с никакъв спор до момента. Ще намерите треньори, които подробно да ви обяснят принципите и хватките и ще се забавлявате, заедно с групата. В подобни спортни центрове тренират и професионалисти, на които се обръща индивидуално внимание и които участват в различни състезания.

Какви ползи ще имаме от тренировките по боен спорт?

Ако се запишете на граплинг и бразилско джиу джицу ще се чувствате много по-бодри и мотивирани в ежедневието си. Има и много други ползи, които получавате от тренировките по джиу джицу:

джиу джицу
  • ще се чувствате здрави и бодри – като всеки един спорт и този ще ви подейства мотивиращо. Движението и разтягането на мускулатурата се отразяват много добре на физическото състояние на всеки човек;
  • избягвате стреса – ще бъдете заобиколени от позитивни хора, които също са дошли в залата, за да се забавляват и да спортуват. Това определено би намалило вашата напрегнатост и стрес;
  • изграждате умения за самозащита – едно от нещата, на които наблягат при бойния спорт граплинг е това, че дори много по-слаб физически противник, може да надвие опонента си;
  • ставате много дисциплинирани – повторенията на всяко упражнение и усилията които полагате, ще ви направят фокусирани и дисциплинирани, а това е важно за изграждане на характер.

Изберете тренировките по граплинг и се насладете на този интересен и занимателен спорт.

Как да изберем спортен център за граплинг?

Ако сте реши ли да спортувате активно препоръчваме да го направите в добре известен и доказан спортен комплекс. На тези места винаги има компетентни треньори, които ще ви помогнат в избрания спорт. От значение е също и материалната база. Щом ще прекарвате известно време на това място е хубаво залите да са чисти и просторни добре поддържани, а атмосферата приятелска. Най-добре е да намерите спортен център, в който може да направите безплатна тренировка по бразилско джиу джицу. Това е най-лесният начин да се ударите, че мястото и самия спорт ви допадат.