Инжектиране на ботулинов токсин – кога се налага и за кои зони от лицето е приложимо

Полезни Публикации

Все повече жени прибягват до поставяне на ботокс. За тази процедура може да се каже, че е хит през последните години, защото осигурява незабавен ефект с голяма трайност. Чрез инжектирането на ботулинов токсин се попълват появилите се бръчки по лицето, което след това придобива свеж и подмладен вид.

На мода ли е поставянето на ботокс

Целта на процедурата е да се елиминира съкращаването на мускула и по този начин той да остане в пълен покой. Блокирането на нервния импулс посредством невротоксина спомага за изглаждането на кожата и предотвратява бъдещото образуване на бръчки.

Много хора са на мнения, че поставянето на ботокс е сравнително актуална нехирургична интервенция, подходяща не само за зрели жени, но и за дами над 30 години. Тогава процесите на стареене са вече започнали – при едни по-осезаемо, а при други едва забележимо.

Кога е необходимо

Поставянето на ботокс е разумно решение не само, когато искаме да си върнем младостта, но и при състояние като кривогледство, мускулни крампи, премахване на „пачи крак“, линиите около устата, гневни бръчки и др. Прилага се успешно дори и при хиперхидроза, като преди да се пристъпи към инжектирането на ботулинов токсин, трябва да се проведе професионална консултация със избрания специалист.

Подходяща ли е за млади момичета

Голяма част от младите дами се подлагат на какви ли не разкрасителни процедури, някои от които са доста болезнени. Тяхната цел е да задържат красотата и младостта за по-дълго време, а това ги мотивират да инвестират и в поставянето на ботокс. При доста жени се наблюдава появата на дълбоки бръчки преди навършването на 30 години. Сред проблемните зони е кожата между веждите и на челото, както и участъка около устата.

На какво се дължи преждевременното стареене на кожата

Най-добрият начин да останем млади и красиви за максимално дълго време е като преустановим някои вредни навици. Сред причините да се появяват бръчки са:

  • често излагане на слънце – през лятото, а и не само, използването на крем с висока защита е задължително. По този начин се предотвратява появата на пигментни петна и бръчки по лицето. Ако вече са налице щетите от вредните УВ лъчи и са започнали процесите на стареене, може да се премине към поставянето на ботокс;
  • тютюнопушене – враг номер едно на женската красота! пушенето на цигари е много неприятен навик, който в много случаи носи след себе си непоправими щети. Появата на бръчки е само една малка част от негативите за пушача;
  • прекомерен стрес – той не само ни загрозява, ами и ни разболява. Точно затова е добре да го елиминираме, доколкото е възможно – така ще останем млади и красиви за по-дълго време, а и ще отложим поставянето на ботокс във времето;
  • неправилна грижа за кожата – отсъствието на адекватна хидратация може да състари кожата осезателно. За да изберем най-правилните козметични продукти за нас, можем да направим дерматологичен анализ и така да разберем от кой тип спадаме;
  • гени – няма спор, че появата на бръчки е обвързано и с гените. Ако жените в рода ни са остарели късно, то е почти сигурно, че и нашата кожа ще остане свежа за по-дълго време.

Поставянето на ботокс е необходимост в много случаи. Ако имаме дълбоки бръчки, които понижават самочувствието ни, то тогава е повече от препоръчително да ги попълним и отново да се усмихнем на живота.

Болезнена ли е процедурата и за кои зони може да се приложи

Може да се извърши поставяне на ботокс в зоната между веждите, в края на очите (пачи крак), в участъка между устата и носа, както и навсякъде другаде, където е преценено, че има нужда. Цялата процедура трае около 15 минути и е напълно безболезнена. Не е нужно да извършваме предварителна подготовка преди слагането на ботулинов токсин, но след това е добре да избягваме излагането на слънце и високи температури като цяло.