хотел доминикана

Защо да изберем точно Доминикана за следващата си почивка?

Полезни Публикации

Всеки, който мечтае за красиви плажове с прекрасен бял пясък, слънце, палми и екзотика, трябва да помисли за дестинация като Доминикана почивки, когато в България е наистина студено. Зимата е най-подходящото време да се пренесете в това райско кътче от земята, където ще си починете качествено и ще се забавлявате, заобиколени от невероятната природа на тази Карибска страна. Не случайно толкова много туристи от цял свят избират да я посетят. Известна е с красивите си плажове и луксозните хотели all inclusive. Доминикана е място на което ще се отпуснете напълно, заобиколени от плажове и девствена природа. Тук ще научите и много за културата и историята на местното население.

Кои са най-популярните места, които да посетите в Доминикана?

Страната ще ви направи силно впечатление с прекрасния си климат, невероятно красивите коралови рифове, острови заобиколени от девствени гори, вкусната храна и още много други неща, които ще се запечатат в съзнанието ви. От Travelessence.eu ви предлагат малко подробности за едни от най-харесваните и задължителни места, които да видите през почивката си в Доминикана:

доминикана
  • Пунта Кана – градът е известен с безкрайните си плажове, има професионални игрища за голф, може да се разходите с джип и да разгледате дюните и лагуната Hoyo Azul. Това трябва да е задължителна спирка по време на вашата почивка в Доминикана;
  • Столицата Санто Доминго – град съхранил своята история и култура. Той е най-старият в новия свят, а старинната му част е обект от световното наследство на  ЮНЕСКО. Посетете още музеят на кралските къщи и този на модерното изкуство. Разходете се по впечатляващата Крайбрежна алея и разгледайте ботаническата градина. Има толкова много неща, които да видите и преживеете в столицата на Доминикана;
  • Баваро Бийч – той определено е от топ местата, които всеки турист непременно преживява. Намира се в Пунта Кана и не случайно е световно известен, защото неговата плажна ивица е най-дългата и непрекъсната с бял пясък в карибския регион. Обхваща територия от 48 км и е заобиколен от изключително красиви коралови рифове. Има много оферти за почивка именно тук;
  • Източният национален парк – няма как да се озовете на едно толкова екзотично място и да не се докоснете до флората и фауната, които ви заобикалят. В парка имате шанс да разгледате стотици видове растения и животни. Резерватът включва и кораловите рифове както и различните морски обитатели – костенурки, делфини и различни тропически риби.

Почивката ви ще бъде пълноценна, тъй като може да релаксирате на плажа, но също така да разгледате места и исторически паметници, които ще Ви оставят спомен завинаги.

Какво е важно да знаете преди да организирате почивката си в Доминикана?

За да се възползвате максимално своя престой, е добре да имате малко повече информация за страната, в която ще пребивавате известно време. Тук огромната част от хотелските комплекси са all inclusive което означава, че в пакетната цена са включени освен нощувките, изхранването и някои други екстри предлагани от домакините. Съветваме ви винаги да питате, кое се доплаща допълнително, защото има някои спа услуги, за които трябва да отделите средства.

Добре е да носите и пари в брой за бакшиши, разходи от личен характер, таксита или за да купите сувенири за близките си. В хотелите са се погрижили много добре за различните вкусове на хората и менюто е разнообразно, но все пак ви съветваме да потърсите и местни специалитети, които да дегустирате. През почивката си в Доминикана бихте могли да практикувате и различни водни спортове, да се разхождате по плажната ивица, да си организирате сафари или друг вид забавления.

Кога е точния момент за почивка на Карибите?

През голяма част от годината в Доминикана времето е топло и приятно. В летните месеци е възможно да стане малко по-горещо, но все пак ако сте любители на слънцето и топлината това ще ви хареса. Сезонът на ураганите е през септември и октомври. През този период може да се очакват силни бури, които обаче отшумяват достатъчно бързо. Дъждът е кратък, така че вероятно няма да се отрази на вашия комфорт и почивка. Туристите предпочитат да организират почивката си в Доминикана в месеците от декември до март включително.

Има ли причина да изберем туристическа агенция?

Една толкова далечна и екзотична дестинация винаги привлича вниманието на пътешествениците. Предлагаме да изберете организираната почивка. Добрите туристически агенции ви осигуряват разнообразни пакети, които ще ви дадат всичко необходимо през вашия престой. Ще планирате допълнителните екскурзии, за да сте наясно какъв бюджет ви е нужен.

Важно е когато сте толкова далеч от родината да имате връзка с екскурзовод, който би могъл да Ви ориентира за всичко което ви тревожи. Щом сте на организирана почивка в Доминикана ще се насладите много по-пълноценно на престоя си и ще може да разгледате всички важни места и исторически обекти, защото човек не ходи толкова далеч всяка година. Освен множеството предимства и цените на офертите са изключително разумни, като се има предвид, колко много неща ще получите като услуга и перфектно обслужване.