Функционално обзавеждане при ограничено жилищно пространство

Обзавеждане и Интериор

Тенденцията на преселване в големите градове води до подобаваща реакция от страна на строителните фирми. Липсата на свободни петна за строеж в най–желаните жилищни зони се свежда до по-голяма гъстота на постройките и все по–малки квадратури на помещенията. Често пъти малките апартаменти, като гарсониери и боксониери, са особено търсени от финансова гледна точка.

Тясното жилищно пространство изисква функционално обзавеждане. Голяма част от хитрините при подредбата на миниатюрни площи се изразяват в многофункционални решения. Това е особено необходимо, когато предназначението на една стая ще е за няколко неща.

Спалня и всекидневна

Когато ви се наложи да обособявате дадена стая, изпълняваща функцията на спално помещение през нощта и всекидневна през деня, не е задължително да спите на разтегателен диван. Той винаги ще бъде полезен при наличието на гости, но има по удобни решения за пълноценен сън.

Малко по–голяма изобретателност ще ви осигури удобство и комфорт на самостоятелна стая. Вариантите могат да са няколко, но те са в строга зависимост от наличната квадратура на помещението.

Прибиращо се легло

Разполагането на легло, чийто матрак може да се повдигне и прибере на стената, ще прикрие наличието му и ще подсигури свободна зона за всекидневно пребиваване. Удобно диванче и малка маса ще остави впечатление за дневен тракт. Монтирането на телевизор на стената е спестяващо място решение. Така няма да се налага позиционирането на допълнителни шкафове и модули.

Гърбът на леглото може да бъде декориран под формата на красива картина или имитация на вратички на несъществуващ гардероб.

Килер

Това помещение може и да ви се струва неизползваемо за друго освен складиране, но ако развихрите малко фантазията си ще съумеете да го превърнете в спалня. Плъзгаща се врата и етажерки по стените ще позволят максимално оползотворяване на квадратурата. Вложете повече в качествен и удобен матрак и  ще получите мечтаната удобна спалня. Дискретно осветление и подходящ отдушник ще претворят килера в уютно и китно помещение за релакс.

Детска стая

Повечето родители позиционират бебешкото креватче в спалнята си. Това се налага поради естеството на грижите за едно новородено. Ако към въпросното помещение е налична тераса, разширяването на стаята с нея би осигурило допълнително пространство. Така не само ще позволите на светлината да навлезе дълбоко в помещението, а ще си осигурите допълнително място, ако не за детското легло, то за други мебели, като тези за съхранение на вещи.

По ваши размери

Мебелите по поръчка биха дали по–широко поле за действие. Благодарение на тях може да използвате сполучливо всяко кътче в малкия апартамент. При обзавеждането на такива жилища, функционалността е от първостепенно значение. Консултацията със специалист ще е от полза за пълното усвояване на наличното жилищно пространство.

Оригиналните решения изглеждат много модерно и в добавка носят удобство при липсата на достатъчно помещения.