Сложете ново начало с интериора на дома си

Обзавеждане и Интериор

Години наред сте споделяли с останалите членове на семейството редица квартири, в които не сте имали възможност да внесете индивидуален отпечатък. Съобразявали сте се с вкуса на други хора и сте се задоволявали с основното, което ви е необходимо. Но ето, че е настъпил жадуваният момент за нов дом. Сега е времето да вложите всичко от себе си и да разгърнете пълния си потенциал за вътрешен дизайн.

Пестете време, но не и средства

Винаги може да направите промени и ремонт, но защо да не уцелите десетката от първия път. Това е вашият звезден миг. Създайте неповторимо кътче за душевна и физическа наслада. Ако решите, че желаното не ви е по джоба, направете си равносметка. Да изчакате малко и да го получите, или отново да направите компромис със себе си.

Организирайте си собствено проучване

Отделете време да разгледате мостри и снимки, за да добиете идея кое ще ви свърши работа. Визуализирайте. В големите магазини мебелите винаги изглеждат по–малки, отколкото са в действителност. Очертайте размерите им в дома си на мястото, на което си ги представяте. Това може да стане бързо и лесно с цветно тиксо. Методът ще ви даде реална представа как точно ще стои дадена вещ в стаята.

Съчетавайте различни стилове

Ако не можете да се спрете на един стил, съчетайте няколко. Все пак е нужно да се съобразите с общите характеристики. Не целите хаос и неразбория, а индивидуално излъчване, което ви носи комфорт. Последното се отнася и за използването, и за съзерцаването.

Удобството преди всичко

Колкото и да е красиво и модерно, ако не ви е удобно няма да се насладите истински на постигнатото. Не вие трябва да се съобразявате с дома си, а той с вас. Нужно е да се развива според характера и навиците ви. Дори да имате ясна концепция за това, какво желаете, не очаквайте да постигнете всичко изведнъж. Истински задушевната обстановка се изгражда бавно и постепенно. А понякога едва след известно ползване успявате да решите кое ви допада истински.

Не изоставяйте въодушевлението си

Всяка работа е добре свършена, когато влагате сърце в нея. Ако усетите, че сега не е моментът за определено нещо, не избързвайте. Изчакайте да получите правилната нагласа и постигнете максималното. Ако е нужно, прекъснете за известен период от време и потърсете вдъхновение от живота, точно както би постъпил един творец. Защото вие не обзавеждате просто дом, а сътворявате вашето бъдеще, което ще ви донесе път, осеян с щастие и красиви моменти.