диван голям

Големината на дивана – как да я определим

Обзавеждане и Интериор

Колкото по-голямо е помещението определено за хол, дневна или гостна то толкова по-голям ще бъде и дивана, който вероятно бихме избрали. Защо размера в случая е от значение и има ли връзка общото пространство с това на избираната нова мека мебел? интересни въпроси, чиито отговори ще потърсим в днешната публикация.

Пропорционалност между мебели и пространство

За да има синхрон в една площ е от съществено значение да се обърне специално внимание не само на ергономичния комфорт, който една мека мебел ще ви предостави. Съществен е приноса на размера на мебелите. Искате да имате диван голям, удобен, елегантен и невероятно красив? Е, време е да го вземете от онлайн магазин Венус, защото тук размерите за нови дивани са разнообразни и определено биха се адаптирали към всеки интериор.

Но нека се върнем на пропорциите, защото определено тук има за какво да си говорим. Обяснимо е това, че искаме като клиенти по-големичък диван. това на практика означава повече мекота и удобство. Имаме ли обаче достатъчно площ за тази прекрасна мебел? определянето на размера на дивана зависи от общата квадратура на помещението както и от останалите видове мебели, които ще присъстват в него.

Какво трябва предварително да огледаме при подбора големината на меката мебел:

Канапе - Спалня
  • Формата

Дори да харесвате ъглов или П-образен диван при положение, че пространството не позволява да бъде позициониран такъв то се губи смисъла от инвестиране в такава мебел;

  • Съотношение между размерите с останалите мебели

Холна маса, секция, декорация – независимо, че те са по-малки като размери са явните съпътстващи мебели, които участват в обзавеждането на холния кът. Те трябва да си пасват като пропорции с дивана и неговата големина;

  • Свободата да се движиш

Не е правилно дивана да завладява цялото свободно пространство. За да се акцентира на неговия блясък и стил е определящо да се избере такъв, който да не заема повече от ¼ от общото пространство.

Това са някои важни насоки за това как да се определи големината на един диван така, че наистина той да бъде ефективен и да носи радост за тялото и окото.