Меката мебел – ключът към пълноценната релаксация!

Обзавеждане и Интериор

Холът е ключово място във всяко едно жилище.  Там се събират всички членове от семейството, там се посрещат и гости. Затова всеки се стреми да създаде не само удобен, но и добре естетически подбран интериор, който да създава усещане за топлина и уют.

Обикновено всеки хол разполага с масичка, ТВ модул, но безспорно ключово значение има меката мебел. Създадени да улеснят ежедневната човешка дейност като седене, спане или просто почивка след дългия работен ден, на пазара можете да откриете голямо разнообразие от модели.  Съвременните производители на мебели ще Ви предложат оригинални и достъпни решения, отговарящи на  всички ваши изисквания.

Обзавеждането на хол може да се превърне в голямо предизвикателство, ако не подберете правилно мебелите. За малките пространства е добре да заложите на по-малки, но функционални мебели. Докато в по-големите помещения можете да развихрите свободно вашата фантазия.

Разтегателен диван "Модел 15"
удобен диван

Несъмнено,  диваните се явяват една от основите, съставящи интериора с мека мебел. На пазара можете да намерите всякакви модели – прави, ъглови, кръгли. Какъв диван ще изберете зависи изцяло от Вас. В тази категория влизат и дивани за двама или трима, както и с четири и повече места.  Ъгловите дивани с лежанка са чудесен вариант, когато искате да се отпуснете след дългия работен ден. Хубаво е, когато на дивана се седи удобно. А няма ли да е още по-хубаво, ако на него може и да се спи? Това са т.н. разтегателни дивани, които спокойно могат да се превърнат в удобно легло. При този тип обърнете специално внимание на трансформиращите механизми. Те трябва да са изработени от метал с подходяща дебелина. Имайте в предив,че разтегателните дивани служат като допълнително легло, когато имате гости и не може да се разчита на постоянното им използване в качеството им на двойно легло.  При избора на диван задължително попитайте продавача от какво е изработена самата конскрукция –  ПДЧ, метална или шперплат. Видът на тапицерията също е от съществено значение. Той трябва да се съобрази и с редица фактори (деца, домашни любимци и т.н.). Кожата се оказва отличен избора на мека мебел, който се отличава с висока износоустойчивост и изглежда по елегантен начин. Памучните тъкани от своя страна се почистват лесно, но пък бързо се мачкат и избеляват. Полиестер, вълна, микрофибър – производителите на мебели ще Ви предложат най-различни варианти спрямо вашите изиквания.

В съвременните тенденции на дизайн се появиха модулните мебели. Всеки модул може да бъде както самостоятелен елемент, така и част от „пъзела” на меката мебел.  Събирайки и пренареждайки модули, всеки път вие ще получавате и нов вариант за пространството във вашия дом. Този тип мебел за подходящи и за хора, които не обичат еднообразието.

Стандартните холови гарнитури представляват комбинация от диван и фотьойли и табуретки.  Първо ще отредим малко място за табретките. На пазара ще намерите изобилие от  различни модели – сгъваеми и двойни,  твърди и меки.  Обикновено имат по три или четири крака, без облегалки и подлакътници. Широко приложение в последно време намират т.н. табуретки тип ракла.  Практични, правоъгълни, с отваряем капак, което  ги превръщат в много практично място, където да можете да приберете различни вещи. Табуретките биха били прекрасно и функционално допълнение към меката мебел във вашия хол.

Редно е място да отредим и на фотьойлите и креслата като част от холната Ви гарнитура. Съвременните производители се стремят да пускат такива модели, които повтарят идеално контурите на човешкото тяло – с ортопедични свойства, които дарят максимален комфорт на тези, които го използват. Изборът на фотьойл или кресло трябва да бъде добре подбран и да се съчетава с цялостния стил на меката мебел, така че да не изглежда глупаво и нелепо на фона на целия на интериор.  Тази любима мебел отдавна вече се предлага и в разтегателен вариант. Така освен да седите и да си почивате, можете да се насладите на здрав и спокоен сън.

Разберете повече тук:
https://mebelilenistyle.com/мека-мебел

Независимо дали си купувате ново жилище или правите ремонт, добре съчетаната и стилна мека мебел ще донесе допълнителен уют и комфорт във вашия дом.