Кой е най-удобният моп за почистване и какво да търсите?

Полезни Публикации

В арсенала на съвременните домакини има много неща, които улесняват почистването. Но обичайната кофа с моп все още не е загубила позицията си, оставайки си най-популярният вариант за измиване на пода.

Комплекти, състоящи се от моп и специална кофа с вградена машина за изцеждане, правят почистването бързо и лесно.

Кой моп е най-подходящият?

Почистването може да не е забавно, но въпреки това е важно. Вашите подове могат да съдържат повече бактерии, отколкото предполагате. Следователно, изборът на правилния моп е от съществено значение, за да сте доволни и да си осигурите здраве и безопасност.

Моповете за подове имат няколко основни функции, които могат да направят досадните задачи по почистване лесни. Тези свойства могат да имат голямо влияние върху крайния резултат и времето, необходимо за всяко почистване. Ето защо е важно винаги да следите за тези функции, за да се улесните максимално.

Размер

Важна характеристика при закупуване на подови мопове е размерът на главата на мопа. Размерът може да се определи чрез три основни измервания:

  • Дължина на влакното: Колкото по-дълго е влакното, толкова повече вода и мръсотия може да задържи върху по-голяма повърхност.
  • Ширина на главата на мопа: Ширината на главата на мопа има подобен ефект като дължината на влакното. По-широката глава на мопа е добра за почистване на по-големи площи, но може да е по-малко ефективна за малки задачи.
  • Абсорбция: Колкото по-широка е главата и колкото по-дълги са влакната, толкова повече течност може да абсорбира. Попиваемостта зависи и от материала на влакната.
  • Тези фактори трябва да се имат предвид, когато купувате глава за моп, тъй като области, които се нуждаят от цялостно почистване, като вашата кухня, вероятно ще изискват много по-голяма, по-абсорбираща глава за моп.

Материал

Материалът, от който са направени влакната на мопа, може да повлияе на най-доброто използване. Всеки от различните материали на влакната на мопа има своите предимства и е подходящ за специфични почистващи задачи.

  • Памучни влакна: Памучните влакна са идеални за почистване на зони, които рядко влизат в контакт с тежка мръсотия – като входове. Памукът обикновено има по-малка издръжливост от други смеси от материали, но все пак предлага предимства. Памукът е отличен при абсорбиране на по-малки частици като прах и фина мръсотия.
  • Полипамучни влакна: Полипамучни влакна (смес от полиестер и памук) осигуряват отлична издръжливост дори след много употреби и ви позволяват да събирате фин прах и мръсотия.
  • Полиестерни влакна: Полиестерните влакна обикновено предлагат по-добра издръжливост от полипамука, но способността им да събират по-малки частици мръсотия е ограничена. Това ги прави идеални за почистване на големи площи, които редовно влизат в контакт с големи количества мръсотия – като пода в кухнята.
  • Полиестерни и вискозни влакна: Този материал е обичайна смес, използвана от главите за мопове. Въпреки че сместа е по-евтина от повечето други материали, тя предлага висока абсорбция и може да се използва в повечето от вашите области.

Единична кофа с моп и изцеждаща машина

Единичната кофа за моп е най-простата и икономична кофа за моп и разполага с ергономична машина за изцеждане, която ви позволява лесно да източвате мръсна вода. Тези кофи се предлагат в цветно кодирани опции, за да се съчетаят с вашите мопове. Основата на всяка кофа за моп има наклонен дизайн, който позволява на отломките да се утаят в колектора за мръсотия, предотвратявайки оставянето на мръсотия върху главата на мопа. Отлични са за почистване на малки площи, които изискват само леко оборудване.

Двойна кофа с моп и изцеждаща машина

Подобно на кофата за единичен моп, кофата за двоен моп е оборудвана с лесна за използване машина за изцеждане, която премахва мръсната вода от главата на вашия моп. Изстисквачката се намира в средата на кофата и може да се използва за разделяне на чиста от мръсна вода.

Тези кофи за моп са подходящи главно за малки до средни почистващи задачи, при които се изисква висококачествено покритие. Разгледайте нашите предложения на Cleaningmarket.net