акумулатор

Насоки за избор на акумулатор

Автомобили и Ремонт

Купуването на акумулатор е от ключово значение за всеки автомобил. От вида на батерията зависи до голяма степен надеждността на превозното средство на пътя, запалването му и ред други неща, като дори разхода на гориво има отношение от това на какъв акумулатор сте се спрели. Компромиси с избирането на акумулатори за коли не бива да се правят, тъй като това е специфичен и важен атрибут, от който зависи работата на вашата кола.

Как да го изберете

Основния въпрос, който си задават повечето клиенти на акумулатори е това на какъв да заложа. Объркващо е, защото пазара изобилства от:

  • Марки – едни по-популярни, а други не чак толкова;
  • Цени – скъпи, на нормални цени, евтини;
  • Мощност – някой са с по-слаби показател, а други по-мощни;
  • Екстри;
  • Качества;
  • За леки, тежкотоварни автомобили, за мотоциклети,за други транспортни средства.

На много неща е необходимо да се обърне внимание, когато се избира нов акумулатор, но ай-важно е да се подходи отговорно и да се потърси потенциално адекватен вариант, който да отговори на потребностите на вашето возило. Ако нямате ни най-малка как да го направите не се тревожете, а просто се консултирайте с опитен специалист, който да даде нужните насоки за това кой е идеалния за автомобила ви акумулатор.

За по –вещите и опитни водачи

Не са малко онези, за които е решаващо сами да си изберат акумулатор. Ако от доста години сте зад волана и повечето ремонти си правите сами то определено нямате нужда от съвети или насоки. Вие знаете на какво да обърнете внимание и за вас не е никакъв проблем да изберете нов акумулатор дори от онлайн магазин.

Батерия

Нещата, които ви вълнуват и на които ще обърнете специално внимание са:

  • Клемите – тук има няколко стандарта А и Б, така че знаете как да процедирате и как да се справите с техния избор;
  • Капацитет

В зависимост от типа на автомобила той се нуждае от различна мощност на заряда, а това означава да се избере съответната мощност на батерията;

  • Стартов ток

Минималния евростандарт, който е приет за акумулатори е EN 50324.1. Силата на стартовия ток идва да покаже до колко бързо ще се справи акумулатора с възложената му задача, а имено запалване на автомобила;

  • Гаранция

Нещо много важно за всеки акумулатор, тъй като това ще ви насочи към качеството му. Колкото по-дълга е гаранцията на превозното средство то толкова по-добре.

Онлайн магазин ДиКар ще предложи най-доброто решение, независимо дали сте в състояние сами да изберете нов акумулатор или се нуждаете от професионална консултация.