Ще подобри ли здравето ви ортопедичния матрак?

Обзавеждане и Интериор

Както навсякъде сте чели, а и самите вие осъзнавате, ние прекарваме една огромна част от живота си в леглото. Ето защо е много важно там да се чувстваме удобно, а не да се въртим по цяла нощ. Спокойният сън се постига с правилната поддръжка, а тя с точния матрак. За да се спрете на модел, трябва първо да знаете със сигурност какво точно търсите, защото това, което е идеално за един човек, може да не е подходящо за друг.

   Ортопедичните матраци помагат на тези, които страдат от дискомфорт, особено в гърба и ставите. Този вид болки се нуждаят от специално внимание и има начини, по които един ортопедичен матрак може да помогне с това. Проучванията показват, че един матрак запазва поддържащите си качества за около 7 години. След това е добре да смените старият с нов. В тази статия ще ви покажем с какво ще ви помогне един нов ортопедичен матрак.

  • Основна подкрепа

Ортопедичните матраци са по-скоро твърди или със средна /умерена/ степен на твърдост. Те са предназначени да ви осигурят максимална подкрепа през цялата нощ, внимателно поддържайки гърба и ставите ви, за да се намали болката. Този вид матраци разпределят теглото ви и облекчават стреса върху гръбначния стълб и подпомагат на поддържането на естественото подреждане на гръбначния стълб.

  • Перфектна твърдост на матрака

Много медицински изследвания доказват, че ортопедичния матрак подпомага за справянето с проблемите и болките в гърба и кръста. Той предлага индивидуална поддръжка на тялото и особено на гърба ви, като не позволява на тялото да потъва, както често се случва с по-меките модели. Ако вашият матрак е прекалено мек, средната част на тялото ви ще потъне, което означава, че гръбначният ви стълб е в неестествена позиция, което пък често води до болки в гърба.

  • Гарантирана релаксация

Осигуряването на подходяща подкрепа през нощта е ключът към отпускането на мускулите и ставите. Когато тялото ви си почива в естествено положение, мускулите ви могат да се отпуснат. Когато матрака не е подходящ за вашите нужди, мускулите ви трябва да работят цяла нощ, опитвайки се да поддържат тялото ви в правилната позиция. Това често е причината да се събуждате с болки.     Ортопедичният матрак може да ви помогне по много начини за постигане на спокоен сън. Осигурявайки ви необходимата твърдост, той помага на тялото ви да остане в най-добрата позиция за сън. Комбинирайки го и с подходяща възглавница, спокойният сън ще ви е гарантиран. Ако е настъпило времето за смяна на матрака, може да разгледате за ортопедичен матрак в онлайн магазин Mattro.net, там разнообразието е голямо и със сигурност ще откриете и вашия модел.