септична яма

Защо все още има стопани на имоти в София, които имат нужда от услугата почистване на септични ями

Полезни Публикации

Все повече хора от провинцията се насочват към столицата като район с най-бързо развиващата се икономика в страната. Предприемачи, служители, работници, учащи се с основание търсят своята реализация в София. Ако в началото наемането на жилище се приема като алтернативна опция то в последствие необходимостта от покупка на собствен дом се оказва решаваща. До тук добре, напълно естествен ход на нещата, с който вероятно всеки се сблъсква. И въпреки това, че огромен и бързо развиваща се област е важно да отбележим, че все още има места в София, в които централната канализация е мираж. Как обитателите и живущите в такива райони успяват да се справят с липсата на канализация? В следващите редове ще при предоставим ефикасно решение.

Септичните ями – временно или постоянно решение

Масовата практика е да се ползват в места без канализация са септичните ями. За едни това е примитивна практика, която показва невъзможност да се инвестира в мини пречиствателна станция, но пък за други е единствено решение, което да улесни употребата на най-елементарни битови уреди като пералня, съдомиялна. Ползването на септична яма решава проблема и при положение, че в района в София предстои да бъде изградена някога канализация то ето, че определено има някакъв смисъл от тази не толкова фрапираща инвестиция.

Изграждането на септична яма е най-евтиното решение, което ще улесни ежедневните ангажименти на домакинството. За да бъде ефективно и безпроблемно функциониращо това съоръжение обаче е важно да се обърне внимание на поддръжката. Обикновено хората го приемат като временен вариант, но се оказва, че поради забавяне на проекта за изграждане на централна канализация в съответния новосъздаден кварта септичната яма се превръща в постоянно решение на битовите им ежедневни занимания точно поради това ще ви запознаем с една фирма от София, която може да се погрижи за септичната яма като удължи нейния живот и осигури правилното ѝ функциониране.

Почистване на септична яма

Почистване на септични ями София е една от основните услуги, които предлагат н асвоите клиенти от Канал Техник. Въпреки, че звучи доста неприятно определено е важно да се помисли за този момент с перспектива, тъй като обяснихме причините за това от временен вариант септичната яма да се превърне в по-постоянен. И тъй като човек не бива да се отказва от битовите си навици то ето, че в този ход на мисли решението за периодично почистване никак не бива да бъде пренебрегвано.

Поддържането на септичната яма е процес, който включва:

отпадни води
  • Изпомпването на съдържимото в цистерна;
  • Отвеждането на каналната вода от цистерната до централна канализация;
  • Почистването на септичната яма от твърди остатъци, кал, пясък и други замърсявания;
  • Дезинфекция на септичната яма.

Тези етапи са от съществена значимост за да бъде удължен живота на септичната яма. Много често домакинствата пренебрегват отводняването на ямата и след проливни дъждове както и покачване нивото на подпочвените води ямата прелива и създава мащабна катастрофа. Кардинално решение на въпроса има и то се нарича поетапно и периодично почистване на септичната яма от Канал Техник София.

Да се осигури безпрепятствено отвеждане на каналните води от имота ви в септичната яма изисква в нея да има място.  Със сигурност идеята е да се осигури бързина, качество на услугата, която да удовлетвори нуждите на домакинството. Странно е през 21 век живущите в скъпи квартали около София да използват септични ями, но ето, че докато се намери кардинално решаване на въпроса с липсата на централна канализация всеки трябва да закърпи нещата по някакъв начин.

Професионалното почистване на септичните ями е адекватен вариант за навременно справяне с риска от преливане, наводнение и замърсяване на почвата с фекални и канални води. С Канал Техник имате шанса не само да решите казуса, но и а удължите живота на септичната яма толкова колкото е необходимо.