маса

Въпросът днес – разтегателна или неразтегателна трапезна маса

Обзавеждане и Интериор

И във вашия дом трапезния кът заема специално място. Съставен от маса и столове аранжирани по вкус на домакинството със сигурност се превръщат в една идеална среда за прекарване на приятни мигове със семейството. Много от клиентите, на които им предстои да изберат трапезна маса се сблъскват с основния въпрос, а именно дали трапезната маса да бъде с или без разтегателен механизъм. За да си отговорите на това  питане обаче е необходимо да се подходи оптимално отговорно и да се обърне внимание на спецификите на трапезната зона.

Предимства на разтегателната маса

Тя е винаги готова да уголеми размерите си и да се прояви като една много гостоприемна маса. Със сигурност това, което е важно да отбележим е, че разтегателните маси са по-предпочитаните. Техните фенове са онези домакинства, които се радват на големи семейства, обичат да посрещат гости и наистина са удивително приятни домакини. Те не се чудят дали масата им да бъде с разтегателна функция, те просто търсят само такива за да могат:

"Мебели Венус"
  • Винаги да канят с повод и без повод свои приятели и роднини на гости;
  • Да могат да отрупват масата с повече блюда;
  • Да разчитат на повече удобство и комфорт при хранене, независимо от броя на хората, които са се настанили около масата.

Предимства на неразтегателната маса

Обикновено това са маси с компактни размери, което не заемат кой знае какво място. Наистина е добре да сте оптимално креативни тук при избирането ѝ и да подходите тактически, тъй като такива маси се избират обикновено за по-ограничени пространства. Вариантите тук са за:

  • Квадратни маси;
  • Елипсовидни;
  • Кргли;
  • Правоъгълни маси.

Всички те обаче са с дължина на плота не повече от 120-140 сантиметра, което показва, че дори да ма механизъм то е невъзможно пространството да поеме по-голяма мебел. Идейни модели предлагат от Мебели Венус както за разтегателни така и за неразтегателни компактни трапезни маси.