трапезен стол

Кой вид стол е подходящ за нашата трапезария

Обзавеждане и Интериор

Всяко кътче у дома си има своите особености по отношение на предназначение, но трапезарията е със събирателна функция, която безспорно се отразява на отношенията между членовете на домакинството. Това, което е важно да подчертаем е, че често домакинствата изпадат в ситуация, в която е трудно да вземат решение относно вида на столовете, които биха паснали на интериора им. Тук https://www.mebeliarena.bg/столове/трапезни-столове-за-кухня ще намерите прекрасни възможности за аранжиране и организиране на уютна трапезна зона, а що се касае до насоките за това кой от предложените варианти би се адаптирал безупречно във вашия дом предстои да разкрием някои лесно приложими тънкости и съвети.

За хармонична трапезария

Свързването на столовете с останалата част от интериора може да ви се струва лесна задача. Дали обаче е така? Търсейки оптимално ефективен вариант сега можем да споделим, че е необходимо да се вземат предвид някои технически данни и особености на помещението, които биха били решаващи за осигуряването на идеалната хармонична трапезария.

Ключови са:

 • Размера на трапезната зона;
 • Комбинирана с кухнята или е отделно помещение;
 • Стил на обзавеждането;
 • Осветеност – основно се разчита на естествена светлина или стаята е с малко прозорци и се налага използването на повече изкуствени тела;
 • Местоположение на масата;
 • Брой столове, които са необходими – 4 или 6;
 • Разстояние между компонентите;
 • Вид на мебелите за сядане – с или без тапицерия.

Необходимо е да си изясните изброените обстоятелства и детайли, тъй като от това зависи на какъв вариант трапезни столове ще се спрете.

Видове според материалите за изработка

стол

Вложените в направата на трапезни столове суровини и материали имат съществено значение за това да осигурят висока ефективност и удобство както и оптимална продължителност на използване. Изключително важно е да се гарантира здравината, тъй като обикновено това са мебели с интензивно натоварване.

Съобразно типа на вложените материали при се наблюдават следните видове:

 • Дървени. Това е класическа версия, която се характеризира с особена здравина и износоустойчивост. Лесно се поддържат и определено има защо да бъдат предпочитани от домакинствата;
 • С метална основа. Характеризират с висока стабилност и товароносимост, което е показателно защо такива варианти се избират дори за обзавеждане на заведения;
 • Тапицирани с дървени или метални крака. Също добра и предпочитана тенденция, тъй като тук има богат избор от дизайни и стилове, с които лесно можете да оформите идеалния трапезен кът.

За повече информация относно продуктовата гама в раздел трапезни мебели ви каним още сега да посетите онлайн магазин Арена.