летен парфюм

Свежи парфюми за лятото – как да ги изберем

Полезни Публикации

Сигурно си мислите, че е лесна работа да подмените зимния си парфюм с летен предвид затоплящото се време. Е, не е чак толкова елементарно човек да посети първата дрогерия и да грабне от щанда това, което му допада като мирис. Има някои много съществени правила при избирането на летни парфюми, с които ще ви запознаем днес. Разбира се, че тук индивидуалния елемент е повече от решаващ, но разликата между зимни и летни аромати е фрапираща, така че е необходимо да бъдете особено внимателни с избирането на парфюм, който ще ползвате през топлите дни.

Летните аромати – с какво с отличават

Една от предпоставките да визираме различията между летните и зимните парфюми е това, че кожата ни през лятото е подложена на по-интензивно изпотяване. Ако през зимата поради студа отделянето на телесен себум е в по-малко количество, то летните жеги са особено изтощителни и неприятни. Дори два пъти дневно да ползвате банята за освежаващ душ е напълно естествено потенето да не спира. А това изисква да се използва парфюм, който не е твърде тежък и при смесването с влагата от тялото да е предпоставка за отблъскваща миризма.

Етерично Масло

Ето, че ви накарахме да се замислите, нали! Действително експерти в козметичния бранш при създаването на един нов аромат стартират от това за кой сезон е предназначен. По принцип летните аромати са:

  • По-свежи;
  • С по-ниско съдържание на мазни ароматни етерични масла;
  • Не са натрапчиви;
  • Дори ги определят като „по-изсушаващи“.

А това е от значение за ползвателите на парфюми, които търсят онова подходящо решение за свеж аромат, който да не се повлиява кой знае колко от това дали кожата ни е изпотена или не.

При зимните аромати дори самата консистенция на парфюмите е „по-тежка“, защото целта им е да се задържат по-дълго време и да излъчват аромат от не толкова затоплена кожа. Разбираемо е да има разлики между ароматите, които са летни и зимни. Тъй като топлината от климата влияе на тялото ни по-различен начин то наистина е определящо да се използва най-правилната алтернатива за парфюм, който е предназначен за съответния сезон. Летните с характеризират с използване на нотки от:

  • Дървесни аромати;
  • Пролетни флорални мотиви;
  • Морски акценти;
  • Цитрусови нотки.

Пролетно-летните типични аромати, които се носят в природата са подходящи и за използвани в парфюмерийната индустрия, защото действително това показва една принадлежност към времето и неговите типични аромати. А вие избрахте ли си летен парфюм? Ако все още се колебаете можете да разгледате предложенията на grazia.bg.