смяна на щрангове

Трудности и съвети при смяна на щранговете в многоеттажна жилищна сграда в София

Полезни Публикации

В наши дни не е толкова сложно да се намерят читави майстори, които да се наемат за извършване на ремонти и монтажни дейности. Оказва се обаче, се не малко от домакинствата в жилищните блокове в София изпитват неописуем ужас от това да наемат водопроводчици за ремонт и смяна на щранговете. Тези притеснения обаче се оказват напълно основателни предвид факта, че самия ремонт изисква всяко домакинства да се включи със съответните суми, а освен това последиците като мръсотия, непредвидени разходи и т.нат. могат да надхвърлят предвидените параметри. А всъщност смяната на щрангове не е само персонална отговорност за едно единствено домакинство от жилищната сграда. Това е така, ако се налага навременен ремонт на хоризонталните щрангове от апартамента му, но за вертикалните със сигурност е важно етажната собственост да вземе предвид всички мерки с цел да се намалят до минимум рисковете от настъпване на течове, авари и други неприятности по ВиК инсталацията, които да засегнат повсеместно живущите.

Смяна на щранговете – задължителна ли е

Много от домакинствата в жилищните блокове и кооперации в София се питат дали е нужно да правят такъв разход, който никак не е малък. Правилно е да подчертаем в случая, че на ремонт подлежат онези щрангове, които са с доказани дефекти и са потенциално опасни като преносители на заболявания. Корозия, варовик, наноси – редица причини може да има етажната собственост да бъдат проведени ремонтни мероприятия. За смяна на щрангове София е желателно на първо място да се свържете с оторизирана и опитна фирма, която може да гарантира качество. В такива моменти се оказва, че превес има ниската цена, но в случая е определящо да се извърши ремонт, който да е придружен с гаранции за компетентност на труда както и ефективността и износоустойчивостта на материалите.

Ако трябва да обобщим и дадем отговор на въпроса дали е нужна смяна на щрангове и кога то те ще изглеждат в следния ред:

  • Смяната на щрангове от типа  хоризонтални се налага в случаите, когато купувате жилище тип старо строителство или от дълги години не сте правили ремонт. Корозирането и амортизирането на тръбите в апартамента ви е неизбежно, а от тук следва да зачестят и случаите на аварии и течове;
  • В стари блокове и кооперации такава е задължителна ако се наблюдава спад в налягането по високите етажи, избиване на канални води при ниските етажи, течове в общите части на сградата, вода с ниско качество, течаща от смесителите на домакинствата и други.

Не просто в такива случаи е задължително да се сменят щранговете, а наистина е важно за да могат домакинствата да се ползват от този така важен и ценен ресурс.

Професионални екипи – втора важна стъпка при смяна на щрангове в София

Това, че сте осъзнали необходимостта от ремонта на ВиК инсталацията е едно, но пък е съвсем различно да намерите отговорни специалисти, чиито опит е доказан и наистина биха се справили сериозно и компетентно с подмяната на щранговете в жилищната сграда.

водопроводни елементи

Опита, възможностите както и изградения авторитет не са за подценяване. Наистина за столицата има не малко фирми в сектора, извършващи ремонти, но не всяка от тях е достатъчно способна и разполага с нужните водопроводчици за да се проведат ефективни ремонтни мероприятия. Когато наемате специалисти за смяна на щранговете в София изисквайте:

  • Референции от други потребители. Такива можете да намерите в Интернет пространството. Хората обичат да споделят своите впечатления, така че тук ще се справите без особени затруднения;
  • Не приемайте устни договорки  и оферти. Препоръчително е да имате писмен договор с фиксирани ставки, материали и срокове за изпълнение;
  • Гаранции и качество. Обектите, които се свързват с ремонти на щрангове са строго специфични и без да бъдат гарантирани изпълнението и материалите то риска от последващи аварии е налице.

Коректната фирма, ползваща материали с доказана здравина и устойчивост няма да се притесни от това, че държите всички детайли да бъдат изпипани. Така, че препоръчваме Хидро Старт София – експерти, с които ремонта на щранговете ще бъде в сигурни ръце.