битумни керемиди

Защо специалистите ни препоръчват да използваме качествени битумни керемиди?

Полезни Публикации

Всички собственици на вили или къщи рано или късно стигат до въпроса, с какво ще бъде покрит техният покрив. Със сигурност сте използвали и знаете за класическите керамични керемиди, но също така вече все по-често в строителството навлизат и модерните битумни керемиди мнения, за които може да намерите в интернет. Голяма част от строителните фирми работят с този покривен материал и го препоръчват на своите клиенти, при които конструкцията и наклонът на покрива са подходящи за монтаж. От Нова Билд ще ви дадат малко повече информация за тази настилка, за да прецените дали имате желание да я използвате при вашия строеж.

Какво представляват битумните керемиди?

При този материал е характерно, че той има меки и пластични свойства. Достатъчно практичен и функционален е, за да бъде избиран от строители и потребители. Когато разберете от какво е съставена битумната керемида, ще установите и каква е причината да стане толкова популярна. Основното при този вид покривен материал е, че се състои от няколко слоя:

покривна настилка
  • външният слой има декоративна функция – предпазва изделието от силните UV лъчи. То също така е отговорно да се чувствате комфортно когато вали, защото няма да се чува дразнещо тракане. От външния слой на битумните керемиди зависи и какъв ще бъде техният дизайн и цветови оттенък;
  • следващият слой на облицовката е отговорен за гъвкавостта – включва различни полимерни добавки;
  • основата е изградена от фибростъкло – благодарение на него настилката е достатъчно здрава и устойчива;
  • завършекът е самозалепваща основа – има и специален филм, който защитава залепващия слой.

Изделията са качествени, изглеждат естетично и са напълно безопасни за хората и околната среда. Ако решите да ги използвате при строежа на вашата къща, ще останете много доволни от техните характеристики във времето.

Знаем ли основните плюсове и минуси на модерната покривна настилка?

Има специфични случаи, при които спокойно може да се твърди, че битумните керемиди превъзхождат класическите. Според специалистите такива покривни настилки, е добре да се поставят при наклон най-малко от 15 градуса. Това е гаранция и сигурна предпоставка, че ще изпълняват ролята си по най-добрия начин и няма да дадат никакъв експлоатационен проблем.

От Нова Билд напомнят, че най-подходящите покриви за монтаж на битумни керемиди са плоските и полегатите скатни покриви. Много е важно наклонът да е подходящ, за да може водата да се изведе на правилното място, да не се задържи между сглобките и да повреди покритието. Като техен основен плюс бихме споменали това, че са устойчиви на температурни промени. Без проблем ще издържат силните лъчи на слънцето, вятъра или дъжда. Битумните керемиди предлагат много добра и качествена шумоизолация и когато вали или има градушка няма да усещате дразнене и дискомфорт.

При възникнал проблем лесно могат да се подменят като не трябва да се премахва цялата конструкция, а само част от повредената зона. Не са много подходящи за места, където има обилни снеговалежи. Техният основен минус е това, че могат да горят. Този факт просто се приема от потребителите, тъй като нищо не може да се направи по въпроса. Все пак плюсовете на битумните керемиди са много повече от малкото минуси и поради тази причина успешно се използват в съвременното строителство.

Защо битумните изделия са предпочитани в момента?

Цената на този вид изделия варира и някъде могат да бъдат намерени по-скъпи варианти, но като се вземе под внимание тяхната здравина, гъвкавост и лесен монтаж хората ги предпочитат. Производителите на битумни керемиди се опитват като дизайн и външен вид да разработят покритието така, че то максимално да се доближава до естествените керамични изделия. Това е настилката, която най-много визуално допада на потребителите и поради тази причина новите покрития изглеждат досущ като добре познатите в миналото.

Керамичните модели излизат много по-скъпо, тъй като монтажът им е по-сложен и при него е възможно да се появят редица проблеми. Те трябва да се следят във времето много внимателно и при някакъв дефект или счупване да бъдат възможно най-бързо подменени.

Потребителите залагат на функционалност, качество и удобство, затова и се насочват към по-съвременните материали, които им ги осигуряват. Добрите строителни компании със сигурност работят с подобен вид покривна настилка и ще ви предложат най-добрите модели на реномирани производители.

Защо да се доверим на строителна фирма, която използва и поставя качествени битумни керемиди?

Когато търсите надежден изпълнител на вашия строителен обект, е добре да проучите различните фирми и да заложите на специалисти, които са отдавна в този бизнес. Това ви гарантира, че те имат необходимите познания, за да се справят с работата и са добре запознати с новите тенденции в строителството.

Не търсете задължително ниски цени, защото това много често може да ви създаде повече проблеми, отколкото успешно завършване на строежа. Поискайте мнение и съвета на ваши познати, а също така прочетете отзиви в интернет на различни клиенти, за да си съставите по-ясно мнения по въпроса. От значение е да изградите добра комуникация с новия си партньор, затова се свържете, за да поискате оферта и да разберете точно какво ще ви предложи като идеи за една от основните части на сградата, а именно покривът.