екипировка

Бащата на Venum и как успя да превърне младата марка в световно признат и утвърден бранд

Спорт и Хобита

Почитателите на бойните дисциплини като ММА, кикбокс, муай тай и други добре познават една от световно известните марки, изработващи висококачествени облекла и аксесоари за спортистите – Venum. Бранда обаче си има своята интересна история, с която малко от нас са запознати. Днес ще ви разкажем за Венум и това как за кратък период от време един френски предприемач успява да създаде революционна марка спортна екипировка, която бързо става любима на бойците и техните треньори.

Историята такава каквато я написа Франк Дюпуи

Зараждането на venum всъщност става в малък апартамент във Френската столица Париж, а нейния баща е именно младия предприемач Франк Дюпуи. Звучи като начало на приказка и всъщност е точно така. Младия французин създава през 2004 година платформа за онлайн търговия с едни от най-добрите на пазара бразилски спортни стоки Dragon Bleu. Затова често в публикации, посветени на Венум се казва, че френската марка е неизменна част от историята на Драгон. И това е така, защото именно бразилските производители са тези, които провокират създаването на един нов бранд, който набира бързо популярност и се превръща в истински лидер на пазара със спортни, бойни продукти като екипировка, протектори, ръкавици и всичко нужно за ефективните тренировки на силовите спортисти.

Когато онлайн магазина на Дюпуи набира толкова висока скорост, че трудно успява да отговори на своите клиенти като бързина на обслужване от бразилската Dragon Bleu започват да забавят доставки, което за младия французин е равносилно на огромни загуби. За да направи така, че бизнеса му да не срине в най-хитовия момент Дюпуи създава своя марка спортни продукти под името Venum. Разбира се опита, който има натрупан са основния мотив да се разработят:

Венум
  • Креативни идеи;
  • Модерни облекла и аксеоари;
  • Впечатляващ дизайн;
  • Високо качество;
  • Подбира само най-висок клас материали.

Така успеха на новата марка успява да се сдобие с почетно място в световните федерации по силови спортове и да предизвика истински фурор.

Как Дюпуи успява да превърне Venum във водеща марка

Днес, десетилетие след появата на френския бранд на пазара няма силов атлет, който да не познава от близо качествата на продуктите с марка Venum. Дюпуи не просто разработва една нова и иновативна технология, а създава продукти, които:

  • Са съобразени с изискванията за качество на спортистите;
  • Осигуряват максимална защита по време на тренировки и бой;
  • Гарантират издръжливост и устойчивост;
  • Предлагат се с висок стандарт на качество, но на приемливи цени.

Разбила се, че това е определящо за клиентите и намерил нишата на основните изисквания на треньори и спортисти Дюпуи успява да внедри в световните пазари марка, която определено успява да се счита за една от най-добрите и предпочитани.