дървени играчки

Кои са най-съществените предимства на дървените играчки

Полезни Публикации

Усещането да държиш в ръцете си какъвто и да било предмет, изработен от естествено дърво се описва като специално чувство. Затова много хора предпочитат да обзаведат дома си с мебели, които излъчват тази положителна енергия, носят уханието на природата в четирите стени, успокояват с присъствието си и са нещо повече от необходими елементи, от които се нуждаем за да живеем по-добре. Не е случаен възродения интерес към дървените играчки, които на пръв поглед обикновени са способни да се превърнат в целия свят на едно дете. От векове те са се използвали като средство за занимание, забавления и развиване на мозъчната дейност както от малки така и големи. Дървени играчки все по-често могат да бъдат открити в магазините. Кои са техните предимства ще споделим в днешната статия.

Безопасност – основен мотив за покупка

Отговорността на родителя е меко казано огромна. Ежедневните грижи са в основата на това да се осигурят наистина най-добри условия за живот и развитие на малчуганите. А игрите са част от заниманията, които са свързани с изграждане на навици, възпитание и отношение към света, който ги заобикаля.

За да са спокойни, че по време на игри децата ще се забавляват и се ангажирани с нещо полезно е очевидно, че покупката на безопасни пособия за игри е основен аргумент. Дървените играчки са далеч по-безопасни и безобидни от евтините пластмасови, метални изделия, които срещаме на пазара. Освен това дървото се характеризира с:

  • Издръжливост. Минимален е риска от счупване и разпадане на дребни части, които могат да бъдат погълнати;
  • Екологичност. Обработката е напълно безопасна и не се използват химикали и други вредни вещества, които да участват в сглобяването на играчките. Могат да се рециклират както и да се изработват от рециклирани дървени материали;
  • Изработка. Според възрастта, за която се предназначени се прилагат методи да производство за намаляване на острите ръбове.

С такива играчки заниманията на най-малките ще са безопасни, а вие ще бъдете спокойни, че детето ви няма да се нарани.

Усещания при контакт с дървото

играчки

Освен чисто физическото усещане, което този тип играчки носят няма как да пренебрегнем емоционалния елемент, който е изключително важен за развитието на една личност. Учени изследват детското развитие в продължение на десетилетия. Докладите показват много ценна и интересна информация, която е свързана с менталното и физическо развитие при деца, които използват в игрите си дървени, а не електронни, пластмасови и други играчки.

Фактите са красноречиви и те показват, че малчуганите, които се забавляват в компанията на дървени занимателни предмети са:

  • Много по-чувствителни и изразяващи емоциите си;
  • Концентрацията им е на отлично ниво;
  • Ангажират се да правят започнатото до край и не бързо губят интерес към това, което правят;
  • Насърчават желанието за учене и постигане на конкретен резултат;
  • Развиват двигателните умения и фината моторика;
  • Стимулират мисленето;
  • Успокояват и нормализират емоциите в стресови ситуации и когато са поставени под силно напрежение.

Колкото и да не ви се вярва докосването на дървени предмети носи със себе си магията да се свържете с природата и повлиява на положителните усещания, които човек може да изпита. Ако искате да отгледате здрави, креативни и емоционални личности изберете дървените играчки от Wooden Magic.