здравословен мед

Защо да купуваме натурален пчелен мед, а не антибиотици

Полезни Публикации

Полезните вещества, които съдържат меда и пчелните продукти несъмнено са сред причините, поради които да бъдат включени в ежедневното ни меню. Като естествен подсладител и мощен нерегламентиран лекарствен продукт меда оказва редица благоприятни влияния върху човешкия организъм. Укрепването на имунните сили, повишаване на съпротивителните сили срещу редица болести както и с огромни ползи върху кожата, косата и ноктите пчелния мед и производните му определено заслужават вниманието на потребителите. Колко обаче плащате за тази ежедневна здравословна храна и от къде я купувате? Процента на онези, които купуват мед от масовите хранителни магазини е малък. Не така стоят нещата обаче при производителите на пчелни продукти, които предлагат такива, но много високо качество.

Цените на меда и пчелните продукти

Въпреки, че по-изгодни за пчелен мед цени се предлагат в магазините предпочитанията на потребителите са насочени към природното и био производство. Причините за това да се плати по-висока, на изделия с гарантирани качества са обясними. За разлика от чеда, който ще получите буквално от кошера то тук при магазинския имайте предвид, че има доста добавки, които не просто разреждат натуралния мед, но и по този начин влошават неговите качества.

Цените на меда и пчелните продукти от производител, сертифициран и предлагащ био стоки ви осигурява безупречно качество. Цената няма да ви подвеждаме, че е като в магазините, защото е по-висока, но имайки предвид, че получавате пчелен мед с безупречни качества то си струва да инвестирате в здравето на своето семейство.

Естествен антибиотик в бурканче

Безспорно е, че употребата на мед в ежедневието може да повлияе на повишаването на имунитета и да окаже изключителни ползи за здравето ви. Ето и някои от доказаните влияния на качествения натурален пчелен мед, които го нареждат сред естествените антибиотици, които обаче няма да предизвикат странични ефекти както останалите, предлагани в аптеките:

натурален мед
  • Антимикробно действие, благодарение на активния кислород, който се съдържа в пчелния мед;
  • Укрепване на организма и подобряване на физическата активност;
  • Изключително подходящ за инхалации, които спомагат за пречистването на белите дробове и подобряването на тяхната функция;
  • Невероятно добре се повлияват от пчелния мед рани от изгаряния и всякакви други наранявания;
  • Меда е благоприятен за използване от диабетици;
  • Функцията на сърцето и кръвоносните съдове се нормализират, тъй като меда изчиства вредния холестерол.

Оправдана е цената на този невероятен природен антибиотик, той като дори една лъжичка дневно осигурява на организма безценни хранителни вещества, витамини, минерали, които спомагат за стабилизирането на здравословното състояние както и подобряване имунните сили особено през есенно-зимния период.