щрангове

Vikhelp съветва – не подценявайте навременната смяна на щранговете в жилищната сграда

Полезни Публикации

Услугите касаещи битови проблеми в домакинствата в столицата са едни от на-търсените. А списъка с подобни неволи никак не е малък – неприятности с електрическата инсталация, течове, запушване на канализационни тръби, аварии както в апартаментите така и в общите части на жилищните блокове и кооперации. Ясно е, че няма как да се вземат адекватни мерки само от хората, които обитават тези жилища. Но е приоритетно да сте наясно кой може да бъде полезен в зависимост от естеството на проблема и нанесените щети. Днес ще представим един вид услуга, която е сред най-търсените от живущите в стари постройки в столицата. Смяната на щранговете на водопроводната система са неотложни ремонтни дейности, които много бързо трябва да бъдат предприети с цел намаляване на риска от сериозни конструктивни повреди на сградите както и щетите, които авариралите и дефектни щрангове могат да причинят.

Проблеми, провокирани от дефектирали щрангове

Щранговете са изключително важни компоненти от всяка водопреносна мрежа. Те играят роля на трасето, по което водата се предвижва от централния водопровод до всеки един от етажите на жилищната сграда както и достигането ѝ до всяко едно от домакинствата. През 21 век е немислимо да живеем без вода, която да ползваме свободно в домовете си. но при дефекти в системата това ни право може да бъде нарушено.

Дори елементарни повреди по дори един от щранговете би довело до нарушаване на правилната им работа. Проблемите, които могат да предизвикат течовете от такива вертикални или хоризонтални щрангове нанасят сериозни вреди и са повод за не малко разходи, които домакинствата се налага а покрият а ремонта им. Ето и част от тях:

  • Възникване на токов удар и изцяло спиране на електричеството в сградите заради теч;
  • Влагата и безконтролното свличащата се към основите на сградата вода от спуканите щрангове уврежда стабилността и конструкцията на сградата;
  • Непрекъснато избиват течове както в общите части така и в жилищата на домакинствата;
  • Наводнения, мухъл, влага, плесен са ежедневие за обитателите на сградата.

Сами можете да прецените до колко тези аварии биха били здравословни за вас като собственик на апартамент от сграда с амортизирани  и проядени от корозията щрангове. Какво е решението и къде да го потърсите? Въпрос, на който ще отговорим точно сега. Имате спешна нужда от смяна на щрангове в София – vikhelp.com.

Професионална помощ – задължително условие за справяне със ситуацията

тръби смяна

Vikhelp е от фирмите, за които всеки водопроводен проблем е строго индивидуален и се разглежда спрямо спецификата на сгради, съоръжения и дори финансови възможности на домакинствата. Смяната и ремонта на щранговете навреме може да се окаже адекватен вариант, при който с минимални разходи проблема да бъде качествено решен. За целта е добре да се възползвате от основните съвети на водопроводчиците от vikhelp София, които гласят:

  • Редовно да се извършва профилактика на  щранговете на сградите с цел възникването на теч да се реши още в неговия начален стадий;
  • Ранното диагностициране ще намали драстично разходите по ремонта;
  • Навременната смяна на корозирали щрангове е шанс да използвате чиста и безопасна за здравето ви вода за битови нужди;
  • Не търсете най-ниска цена за услугата, а се доверявайте на професионални екипи, които имат богат опит и са детайлно запознати със спецификата на ВиК системите и тяхната конструктивна уредба.

Щранговете са основния път, н.по който водата достига до дома ви. Ето причина да проявите отговорност и да се запознаете с рисковете от безхаберието и ненавременното наемане на водопроводчици, които да отстранят дефектните щрангове  и да ги подменят с нови. Vikhelp София работи експедитивно, коректно и професионално, а цените за услугите са съразмерни на проблема. Изберете най-доброто за вас и съседите си! Погрижете се за спокойствието и здравето си, защото водата е ресурса, който се използва непрекъснато в ежедневните ни битови дейности.